דף הבית / צרכנות / אור ירוק לפשטידות – מתכוני פשטידות עם ירקות ירוקים

אור ירוק לפשטידות – מתכוני פשטידות עם ירקות ירוקים

המגמה הירוקה פשטה על העולם כולו, וגם על מדינתנו הקטנה. הכוונה היא לא רק לאיכות הסביבה אלא אל הצבע הירוק. ירקות טריים, רעננים ונהדרים במגוון עצום שניתן להכין מהם שלל מתכונים חלביים לחג השבועות. תוכלו למצוא אותם אצל הירקנים או בשווקים לצד עשבי תבלין עם ריחות משכרים, הכל בהישג ידכם. השנה הזו גם שולחן החג שלנו יצבע כולו בירוק.

פרח הברוקולי

הברוקולי הוא ירק נהדר, טרי או קפוא הוא מתאים ככפפה ליד בפשטידת גבינות נהדרת. להכנת פשטידת ברוקולי יש לפרק אותו לפרחים, לשלוק אותו בסיר מים למשך כרבע שעה, להוציא אותו ולהניח בקערה עם קרח כדי לשמור על צבעו הירוק העז.

בינתיים, נערבב בקערה ביצים, יוגורט ושמן עד שנקבל תערובת אחידה. לתערובת נוסיף את הברוקולי וקוביות גבינה בולגרית. בקערה נוספת נערבב את החומרים היבשים, קמח, אבקת אפייה, מעט מאוד מלח ופלפל ונוסיף את החומרים היבשים לתערובת הגבינות והברוקולי. נדאג לערבב היטב כך שלא יישארו גושי קמח.

את התערובת נמזוג לתבנית אפייה משומנת, נפזר למעלה צנוברים ונאפה כחצי שעה עד ארבעים דקות. הפשטידה צריכה להתייצב ולהשחים. לאחר סיום האפייה נוציא מהתנור ונמתין כרבע שעה לפני שנוכל להגישה.

פופאי פאי

מי שזוכר ומי שלא יודע, פופאי היה מלך התרד ואכל אותו בכמויות. עלי התרד יפהפיים, בריאים וניתן להכין מהם פשטידות מצוינות. נטגן בצל עד שיהיה שקוף ונוסיף לו מעט פרוסות שום. נוסיף למחבת עלי תרד קצוצים ונמשיך בטיגון עד שהנוזלים המופרשים מהעלים מצטמצמים. בקערה נערבב קמח, אבקת אפייה, ביצים, קוטג', גבינה צהובה מגורדת, מלח ופלפל עד לקבלת עיסה אחידה. אל העיסה נוסיף את עלי התרד והבצל המטוגנים ונערבב שוב. נשפוך הכל לתבנית אפייה משומנת שנפזר בתחתיה מעט פירורי לחם, ונפזר מעל קצת שקדים פרוסים ועוד גבינה צהובה מגורדת. נאפה כחצי שעה, עד שהפשטידה מתייצבת, נוציא ונגיש לשולחן.

קיש קישוא

את המנה הזו נוכל להכין גם כקישים אישיים קטנים וגם כקיש גדול למרכז השולחן. תחתית הקיש תהיה בצק פריך שנכין כשעה מראש מכיוון שהוא צריך לשבת במקרר. נלוש בקערה, קמח, מלח, סוכר, חמאה קרה ביצה ומים עד שנקבל בצק נעים וקל ללישה. נעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעה.

בינתיים נקצוץ בצל וקישואים ונאדה במחבת. בקערה נפרדת נערבב ביצים, חלב, גבינה צהובה מגורדת, שמנת מתוקה, קמח, מלח ופלפל ולאחר שנקבל עיסה אחידה, נוסיף אליה את הקישואים והבצל. נוציא את הבצק מהמקרר, נרדד אותו ונפרוס בתבנית. את הקצוות של הבצק נחתוך. נשפוך את התערובת על הבצק, נפזר עוד מעט גבינה צהובה מגורדת ונכניס לתנור למשך כחצי שעה. כאשר הבצק והגבינות משחימים מעט, זה סימן שהקיש מוכן ונוכל להוציאו מהתנור.

עוד לא דיברנו על עשבי תיבול

עשבי תבלין משדרגים כל מנה. מרקים, תוספות, סלטים, כל מנה תתבלט אם יוסיפו לה עשבי תבלין. גם משקאות חמים או קרים נהנים מטעם מיוחד כשמוסיפים להם עלי תבלין כמו נענע או לימונית. אז בהחלט הגיוני להכין פשטידה שלמה המוקדשת להם.

נערבב ידנית בקערה ביצים ויוגורט, נוסיף קוביות גבינה צפתית ונמשיך לערבב. נפרוס פרוסות קטנות של בצל ירוק ונקצוץ פטרוזיליה וגם אותם נוסיף לתערובת יחד עם שמן זית, פלפל ומעט מלח. לסיום נוסיף קמח ואבקת אפייה ונערבב היטב שלא יישארו גושים.

נעביר את התערובת לתבנית אפייה משומנת היטב ונאפה כחצי שעה עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מעט. נוציא מהתנור ונקרר כעשר דקות לפני שנגיש לשולחן בליווי סלט ירקות רענן של עשבי טיבול ירוקים וטריים.

פשטידה ירוקה בשילוב גבינות

בסופו של דבר גם אם הפשטידה ירוקה עדיים שילובם של הירקום יחד עם גבינה מוביל לטעמים מנחמים ונימוחים בפה. הנה מתכון לפשטידה בדיוק כזו:

לפשטידה: תרד קפוא, ברוקולי קפוא, גבינת ריקוטה, גבינת פטה, קשקבל מגוררת, בצל ירוק קצוץ, בצל יבש קצוץ, שום כתוש, ביצים, קמח, פטרוזיליה קצוצה, שמיר, מלח ופלפל שחור, תימין ואגוז מוסקט.

לציפוי: חמאה מומסת, מלח ופלפל שחור, עשבי תיבול ופירורי לחם

אופן ההכנה: בסיר גדול נרתיח מים ונחלוט את התרד והברוקולי, נסנן ונקצוץ אותם. במחבת רחבה נזליף מעט שמן זית ונטגן מעט את הבצל והשום יחד, נוסיף את התרד והברוקולי הקצוצים ונמשיך לטגן עוד חמש דקות עד אידוי כל הנוזלים.

בקערה נניח את כל הגבינות, נוסיף ביצים ונערבב. לאחר מכן נוסיף את הבצל הירוק, עלי התרד, התבלינים והקמח ונערבב היטב

כעת, חממו מראש תנור ך 180 מעלות. שמנו תבנית וצקו את התערובת. לאחר מכן, ערבבו את כל מרכיבי הציפוי ומרחו אותם על שכבה העליונה של התערובת. אפו במשך עשרים דקות.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

סוגי סרטן נפוצים בקרב אוכלוסיית הגברים

מחלת הסרטן מגיעה בצורות שונות, ולמרבה הצער במקרים מסוימים היא מביאה למותו של החולה. בגברים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *