בחג השבועות תעשה לך

חג השבועות הוא החג הכי לבן בשנה, אולי כי הכל מבושל ונאפה על טהרת הגבינות. לקראת החג, השף ארז קומורובסקי נותן שלושה מתכונים שיקשטו יופי את שולחן החג שלכם ומה שבטוח, הם טעימים להפליא

חלוז צ'רקסי

לבצק:

500 גר קמח רב תכליתי של סוגת.

1+1/2 כוסות מים.

3/4 כף מלח שטוחה.

למילוי:

גבינת ג'בני עיזים מגורדת או ריקוטה יבשה מחלב עיזים.

שום ירוק קצוץ דק (החלק הירוק של העלים) או בצל ירוק קצוץ דק.

לשים במשך מספר דקות את הקמח המים והמלח, מחלקים ל: 10-15 כדורים ומניחים בקערה עם שמן תירס. לאחר כשעה שעתיים בשמן, פותחים את הכדורים ביד ועל משטח משומן כמו מופלטה. הבצק חייב להיות דק דק במרכז הבצק מניחים את הג'בני המגורדת ומפזרים עלי בצל ירוק ואפשר גם נענע.

מגלגלים לנקניק ומסובבים לשבלול בדיוק כמו לבורקס טורקי מועכים טיפה, אופים בתנור או בטאבון חם כ- 10-15 דק עד הזהבה.

הערת השף: זוהי ווריאציה על חלוז ולא המתכון הצ'רקסי המקורי למי שתהה.

חלוז צ'רקסי
צילום: נמרוד סונדרס

לחם שום ירוק

לבצק:

1 ק"ג קמח לחם של סוגת.

650 גר' מים קרירים.

25 גר' שמרים טריים או כף שמרים יבשים.

30 גר' מלח.

1/3 כוס שמן קונפי שום.

250 גר' קונפי שום מסונן.

חצי כוס עלי אורגנו מופרדים.

400 גר' גבינת כבשים מגורדת וקצ'קבל טובה.

לשים את הקמח עם השמרים והמים במשך מספר דקות, עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה, מוסיפים את השמן ועלי האורגנו ולשים עד שהבצק מתאחד שוב עם השמן ומרגיש חלק ונעים.

מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ונותנים לתפוח כ- 3/4 שעה, הופכים את הבצק ומקפלים אותו מספר פעמים. ממשיכים עוד 3/4 שעה בהתפחה, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים מרדדים כל חלק למלבן, מפזרים עליו את שיני השום קונפי, ומגלגלים לשלושה נקניקים, מסובבים כל נקניק מסביב לעצמו כמו בורג ומיד מסובבים לשבלול. סוגרים את הקצה מתחת לשבלול כדי שלא יפתח, מניחים על נייר אפייה, מתחת לניילון ומתפיחים עוד כשעה וחצי – שעתים, אופים ב 240 מעלות או עד שמוכן.

לחם שום ירוק
צילום: נמרוד סונדרס

ספיחה של עגבניות מדורה עם גבינת פקורינו גלילית

בצק לספיחה:

1 ק"ג קמח לחם של סוגת.

250-300 גר' מים.

250-300 גר' שמן זית.

1 כף שמרים.

1 כף מלח.

למילוי:

ספיחה של עגבניות
צילום: נמרוד סונדרס

12 עגבניות בשלות.

מלח ים גס.

1-2 פלפל חריף אדום קצוץ גס.

250 גר' גבינת פקורינו כבשים מקומית מיושנת היטב.

3 שיני שום קצוצים + חופן עלי צתרה/טימין.

או מילוי 2 :

4-5 חצילים בלאדי.

200-250 גבינת עיזים לא בשלה מדי.

אגודת בצל ירוק.

צרור עלי אורגנו.

מעט שמן זית.

הכנה:

בקערה מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את המים ולאט לאט מוסיפים את השמן. תוך כדי לישה בידיים, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עד שהבצק נעים ומשיי למגע. מניחים בקערה מכוסה בניילון לתפיחה של שעה עד שעה וחצי, מחלקים ל25- כדורים קטנים ונותנים להם לתפוח מתחת לניילון עוד חצי שעה. בינתיים מכינים את המילוי.

מילוי העגבניות: חוצים את העגבניות לשניים, מטפטפים מעט שמן זית ומפזרים מעט פלפל אדום חריף מלמעלה, צולים בטאבון או בתנור הכי חם שאפשר, עד שהעגבניות שרופות מבחוץ, מקלפים ושומרים במסננת, מערבבים עם הצתרה או הטימין והשום ומתקנים תיבול אם צריך.

למילוי החצילים:

חותכים את החצילים לקוביות של 1.5 ס"מ, מטפטפים עליהם שמן זית בוזקים מלח גס וצולים על תבנית טאבון או תנור חם מאוד עד שזהוב, מניחים במסננת עד שמתקרר לטמפרטורת החדר, מערבבים עם עלי אורגנו ובצל ירוק.

אופן האפייה:

פותחים כל כדור בצק לעיגול קטן 10-12 ס"מ, מניחים את אחד המילויים על הבצק כמעט עד הקצה, צובטים בארבע פינות ואופים בטאבון או בתנור החם על תבנית מחוממת מראש טוב טוב.

אודות הילה מלמד

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *