"המוגבלות הפיזית לא מנעה ממני לחוות ולהתפתח"

השבוע צוין היום הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, אנחנו בחרנו לציין אישה מיוחדת במינה, ד"ר רויטל שורץ סבירסקי שלא נתנה למוגבלות הפיזית להגביל אותה בכלום                 


ד"ר שורץ סבירסקי, (65), גדלה בתל אביב, שם הכירה את בעלה ויחד עברו להתגורר בקרית ביאליק. היא אמא לשני בנים וסבתא לשני נכדים, במקצועה היא ד"ר לביולוגיה וחוקרת רפואית, מכהנת כחברת מועצת עיר בקרית ביאליק ובשנתיים האחרונות גם משנה לראש העיר.

המוגבלות הפיזית לא מנעה ממני לחוות ולהתפתח
צילום: עמותת נגישות ישראל צפון

כשהייתה בת שנה היא חלתה במחלת הפוליו, שיתוק ילדים, במגפה הגדולה של שנות החמישים, אך המוגבלות הפיזית לא מנעה ממנה לחוות ולהתפתח, "גם כילדה הייתי מאוד אופטימית וחזקה. השתתפתי בכל הפעילויות בבית הספר הייתי חלק מחברת הילדים הרגילה, לעולם לא נתתי למוגבלות הפיזית שלי לפגוע לי במטרות, התנדבתי במשמרות הזה"ב והייתי בתנועת הנוער".


היא עוסקת בספורט ארבע פעמים בשבוע בלהקת 'הורה איל"ן' בחיפה ובנוסף מספרת, "עסקתי בעבר בצלילה, שחייה וגם בהשטת יאכטות ומפרשיות, כל דבר שרציתי לעסוק בו, בתנאי שיש נגישות, ללא נגישות אנשים עם מוגבלות לא מסוגלים ליהנות".

שאלנו אותה אם היא זוכרת מה גרם לה להבין שהיא חייבת להצטרף לעשייה למען אנשים עם מוגבלויות, היא סיפרה, "כילדה עם מוגבלות וכאמא עם מוגבלות נלחמתי, כדי להיפגש עם המורה. למשל, כל בית ספר  שהילדים למדו פעלתי ונלחמתי להנגשה של המקום, שאוכל להגיע כמו כל ההורים לפעילויות הבית ספריות. אני אדם חזק שהגשים את עצמו, זה היה לי חשוב. ואני יודעת שאנשים רבים עם מוגבלות  ספונים בבתיהם ולא יכולים לממש את עצמם להיות חלק מהחברה לעבוד וללמוד, הם נתקלים במכשול פיזי ובמכשול חברתי, לכן החלטתי להיות הפה עבורם לעזור להם לקבל על פי חוק ועל פי זכות את מה שמגיע להם".
כשפרשה לגמלאות ועזבה את המחקר החליטה לקחת את נושא הנגישות ולעסוק בו באופן מתמיד, "מנחה אותי רוח ההתנדבות אני יושבת ראש שלוש ועדות בעירייה ועדת התחבורה, רווחה נגישות וקשרי חוץ והמשנה לראש העיר, ידיי מלאות עשייה".

"בתריסר השנים האחרונות אני מנהלת בהתנדבות את השלוחה הצפונית מאזור חדרה וצפונה של עמותת 'נגישות לישראל'. מעניין אותי קידום הנגישות וקבלת האחר, אני אחראית על כ-70 מתנדבים. המנהלים וגם הפעילים עוסקים בהתנדבות בעמותה", היא מוסיפה.

מיזם לתלמידי תיכון עוצמה בקריית ביאליק
צילום: עמותת נגישות לישראל צפון

שורץ סבירסקי מספרת שדרך העשייה הציבורית בעמותה ובעיר קריית ביאליק היא מגיעה לראשי רשויות , רשויות וחברות כמו אינטל ואגד ומצליחה לשנות את התפיסה שלהם בכל הנוגע להנגשת מבני ציבור ומקומות ציבוריים. כחלק מפעילות הסברה אותה היא מקדמת היא מגיעה לעסקים ונותנת להם למלא משימות בעיניים עצומות.
מיזם אחד בקרית ביאליק שמרגש אותה במיוחד הוא מיזם לתלמידי גני החובה שנקרא 'יש לי חבר והוא אחר', בעזרת מתנדבות שמוכשרות לכך, הילדים בגנים בעיר נחשפים לנושא הנגישות, לחניות נכים ולאחרים עם מוגבלות. לדבריה, "דרך הילדים המציאות משתנה, הם הסוכנים לנושא בתוך המשפחות שלהם. המפגשים עם מערכת החינוך הוא אחד הפרויקטים ההישגיים של העמותה.
אני גאה להיות תושבת העיר קרית ביאליק ומאושרת להיות אחת המובילות של העיר הזו יחד עם ראש העיר אלי דוקורסקי שמתייחס לנושא הנגישות ברצינות רבה ודואג להנגשת העיר".

אודות בת-אל הרמן

אולי יעניין אותך גם?

מטבח בהיר? מטבח כהה? הגיע הזמן לתפוס גוון

לקראת משימת עיצוב מטבח חדש, אנשים רבים מתלבטים אם לבחור בגוונים כהים או בהירים. אם …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *