ולסיום סיומת: פנקייק /סיגל בוגנים

נפנפתם כל היום, אכלתם בשר, בא לכם משהו מתוק? קבלו מתכון לפנקייק שתמיד מחזיר אותנו לילדות

סיגל בוגנים
צילום: סיון וייס

מצרכים ל-12 פנקייקים דקים או 10 גבוהים:
2 ביצים.
2 כפות סוכר.
240 מ”ל (1 כוס) חלב.
50 גרם חמאה מומסת.
1 כפית תמצית וניל איכותית.
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח לבן רגיל.
1 ו-1/2 שקיות  אבקת אפייה.
*לפנקייקים דקים יותר מורידים את כמות הביצים לביצה אחת ואת אבקת האפייה לשקית אחת. כל השאר נשאר אותו דבר.
אופן הכנה:
בקערה גדולה טורפים את הביצים עם מזלג או מטרפה ידנית. מוסיפים חלב, סוכר, חמאה מומסת ווניל וטורפים היטב.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה (לא, אי אפשר להשתמש כאן בקמח תופח, כי כמות אבקת האפייה בקמח תופח קטנה יחסית למה שאנחנו צריכים כאן) ומערבבים עם כף עץ רק עד שהקמח נטמע בתערובת. זה בסדר אם יש גושי קמח קטנטנים, ממש חשוב לא לערבב יותר מדי אחרת הפנקייקים יצאו קשים.

אי אפשר להשתמש בקמח תופח


מחממים מחבת ומשמנים בעזרת מעט חמאה או תרסיס שמן ויוצקים 2 כפות מהבלילה. בשלב הזה עדיף לתת לבלילה להשתטח לבד או לשטח אותה מעט לצורת עיגול עם גב הכף.
מטגנים במשך 2-3 דקות מצד אחד, עד שהפנקייק מזהיב והופכים לצד השני לדקה נוספת. מוציאים וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.

במידה ורוצים להוסיף מעל הפנקייק שוקולד אז לפזר עליו כשהוא במחבת ולהפוך אותו כשהוא מוכן.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *