כך נתאים את הדרינק המושלם לארוחה שלנו

אם יש מיתוס נפוץ, גם בקרב הפודיז המושבעים ביותר, הוא שהתאמת היין או המשקה לארוחה נועדה ל"פלצנים" יומרנים. אין ספק שתפיסות מיושנות ומקובעות כמו "בקר אוכלים עם יין אדום ודגים עם לבן", תרמו לא מעט לתדמית הזו וגורמת לרבים לייחס את התאמת המשקאות לארוחה לעולם הנימוסים וההליכות יותר מאשר לעולם הקולינריה. זה לא סנובי לרצות שילוב טעמים מושלם בארוחה שלך, בדיוק כפי שלא היינו רוצים רוטב שום על עוגת השוקולד שלנו. אנחנו מזמינים אותך לחשוב מחדש על הסוגייה הזו ולגלות עולם שלם שיכול להפוך את חוויית הטעם שלך בכל ארוחה ללא פחות מעילאית.

ניגודיות מול התאמה

ישנן שתי דרכים עיקריות להתאים משקה למנה והן דומות מאוד בעיקרון שלהן להתאמת רוטב למנה.

  • האפשרות הראשונה תהיה ליצור ניגודיות שתדגיש את הטעמים השונים. מנה חריפה תלך מעולה עם קוקטייל חמצמץ או יין אדמתי, למשל. מנה מתוקה יכולה ללכת מעולה עם דז'סטים עשבוני כמו ביטר או קוקטייל בעל טונים מרירים יותר.
  • האפשרות השנייה היא לבחור במשקה שמשקף ומתכתב עם הטעמים של המנה. טעמים שיבנו המשכיות וילוו את טעמי המנה ישלימו ביניהם ויעזרו אחד לשני להישמר ולהתעצם

גוף המשקה

מעבר למבחן הטעם, למשקאות אלכוהוליים ישנם גם מאפייני גוף. חשוב שניקח גם את האלמנט הזה בחשבון כשאנו בוחרים את המשקה שיתלווה לארוחה. יינות כבדים עם גוף מלא יכולים ללכת מעולה עם נתח רזה, אבל ייתכן מאוד שעם מנה כמו צלעות עגל, במיוחד ברוטב עשיר וכבד, כל החוויה יחד יכולה להציף ולהכביד. משקה יכול לרענן מנה כבדה, לעטוף בגוף מלא יותר מאכלים קלילים או ליצור חוויה משלימה ומרוממת רוח על ידי שילוב הטעמים והגופים הנכון.

ריכוז האלכוהול

בסופו של דבר, אנחנו מזמינים אנשים לארוחה ולא לערב של שיכרון חושים. חשוב שניקח גם את הנקודה הזו בחשבון. כדאי שנתחיל עם משקאות בעלי ריכוז אלכוהול נמוך וננוע מהקל לחזק ככל שהערב מתקדם. מעבר לעובדה שמשקאות חזקים יציפו את בלוטות הטעם של הסועדים על ההתחלה, ייתכן מאוד שנגלה שהערב שתכננו לפרטי פרטים הולך וקורס תחת השפעת האלכוהול.

משהו נעים ומתוק

יש יותר מתיקות במזונות שאנו אוכלים ממה שאנו מבינים, הרבה מעבר למנות האחרונות. בצל מטוגן, מיסו, רוטב טריאקי ואפילו הצריבה הקרמלית על גבי סטייק שרק ירד מהמחבת, כל הדברים האלו מגיעים עם לא מעט סוכר ומציפים את הפה שלנו במתיקות. מנה מתוקה יכולה לגרום ליין יבש או לבירה מרה להרגיש עפיצים ולא נעימים בפה. לכן, למה כזו שווה שנלך על משקה שיחמיא לנגיעות המתוקות. בירת חיטה מתוקה, פורט או יין קינוח עדין הם מועמדים מועדפים.

כלל האצבע הבסיסי ביותר בעניין הזה הוא לבחור תמיד במשקה שיהיה מתוק יותר מהאוכל. אחרת, סביר להניח שנקבל מכה של חמיצות ומרירות עם כל לגימה. אם אי פעם אכלת עוגת קרם תוך שתיית יין לבן יבש, בוודאי חווית את זה.

עדיף להימנע מטעמי עץ אלון

באופן כללי, יינות, בירות וליקרים שהתיישנו בחביות עץ אלון יכולים להציב מכשול לא קטן על חוויות קולינריות. טעמי האלון כבדים וחזקים מאוד וסביר להניח שיאפילו על רוב המאכלים שנגיש לשולחן. הם יכולים לשמש כיופי של מנקה חך לאחר הארוכה, או כדז'סטיף שנגיש לאחר הקינוח, אבל על שולחן הסעודה הוא עלול לגנוב לנו את ההצגה. בשימוש זהיר ועדין, הוא יכול ללכת מעולה על רוטבי שמנת ולהניק להם איכות מעושנת נעימה.

אז לקראת הארוחה הבאה שלך, בלי לעשות מזה יותר מדי עניין או טקס מייגע, שווה לנסות כמה דברים שיכולים לקחת את חוויית הטעם לשלב חדש.

קרדיט אתר unsplash

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

מה יותר טעים, מנחם ומפתיע מאשר שוקולד?

מחפשים את המתנה המושלמת מכולן? מכירים את הרגע שבו אתם שוברים את הראש ומנסים למצוא …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *