מתכון השבוע

מתכון לפילה ברמונדי ישראלי עם עגבניות שרי, צלפים ואורגנו של השף אושר אידלמן

צילום: דן פרץ

זמן הכנה: 15 דקות.

מספר סועדים: 4.

מצרכים:

4 יחידות פילה ברמונדי ישראלי (עם העור).

2 כפות חמאה.

2 כפות שמן זית.

8 שיני שום – פרוסות.

עלים מ-6 ענפי טימין טריים.

6 כוסות מיקס עגבניות שרי – חצויות.

פעמיים קורט זעפרן מושרה בכף מים רותחים.

4 כפות עראק.

2 כף צלפים.

2 כפיות שטוחה מלח.

4 כפות מים.

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב גריל ומשאירים את הדלת פתוחה מעט.
  2. מחממים מחבת (מתאימה לצלייה תנור) ומוסיפים חמאה. כאשר החמאה מבעבעת מגבירים להבה ומוסיפים שום, עגבניות שרי ואורגנו. מקפיצים במשך דקה.
  3. מוסיפים זעפרן, עראק, צלפים ומלח ומביאים לרתיחה במשך דקה. מוסיפים את המים.
  4. מתבלים את הדגים במלח ופלפל משני הצדדים ומניחים במרכז המחבת כאשר העור פונה כלפי מעלה.
  5. מכניסים את המחבת לתנור בקרבה לסלילי הגריל וצולים במשך 5-6 דקות
  6. מוציאים מהתנור ומגישים מיד.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *