דף הבית / לייף סטייל / אוכל / הסופגנייה שלי

הסופגנייה שלי

חג החנוכה בפתח וזה הזמן לצבור מתכונים של סופגניות. הקונדיטורית גל אלקיים חולקת מתכון לסופגניות ביס בעשר דקות

אני כל כך אוהבת את חג החנוכה, או בשמו השני חג המטוגנים. כאחת שאוהבת לארח, אך לא יודעת לבשל, זה בהחלט החג שלי, תמיד יש את התרגשות הזו מהדלקת הנרות וזה כבר למסורת, שאת הנר הראשון מדליקים אצלי. אני מזמינה את כולם ומפנקת בסופגניות במילויים שונים, ספינג', צ'ורוס וכמובן לביבות חמות ומתוקות. בחרתי לשתף אתכם במתכון של סופגניות ביס בצ'יק, ללא צורך בהתפחה. עשר דקות ויש לכם סופגניות טעימות טעימות. שיהיה חג מתוק ושמח.

סופגניות ביס בצ'יק

מפנקת במתוקים. גל אלקיים
צילום: עצמי

מצרכים:
350 גרם קמח
2 ביצים
2 אשל
2 כפות סוכר
תמצית וניל
2 שקיות של אבקת אפייה

לקרם ריבת חלב:
500 מיל' שמנת מתוקה
250 גרם ריבת חלב
3 כפות פודינג
150 מיל' חלב

ריבת חלב לציפוי
קוקוס

אופן הכנה: בסיר עמוק מחממים שמן, בקערה ערבבו עם מטרפה את כל החומרים, עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה יחסית, גם אם יהיו גושים בבלילה, זה בסדר. כשהשמן חם מנמיכים את האש, לוקחים מהבלילה עם כף גלידה קפיצית, ובעדינות מעבירים לסיר עם השמן החם. אם אין לכם כף גלידה, תשתמשו בשתי כפות. קחו כף אחת עם בלילה ובעזרת הכף השנייה תורידו את הבלילה בעדינות לתוך הסיר. טגנו כל צד כשלוש דקות או עד להשחמה.

קטנות וטעימות. סופגניות ביס בצ'יק
צילום: עצמי

הכנת הקרם: במיקסר עם וו בלון, תקציפו יחד שמנת מתוקה, ריבת חלב, פודינג וחלב לקרם יציב. בעזרת שקית זילוף עם צנתר מילוי, מלאו את הסופגניות עם הקרם.
תמיסו ריבת חלב בפולסים של 15 שניות במקרוגל (לא יותר, כי היא עלולה להישרף). קחו סופגניה ממולאת בקרם וטבלו את החלק העליון בריבת חלב, מעל פזרו קוקוס.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

משהו טעים לשבת / סיגל בוגנים

משהו מלוח. סיגל בוגניםצילום: סיון וייס השבוע נעבור למשהו מלוח. אני יודעת שרובכם חושבים שאפיה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.