סיבוב קולינרי / בצלאל פליק

בצלאל פליק
צילום: עצמי

"חומוס עושים באהבה או לא עושים בכלל"

השבוע החלטתי להביא לכם את המאכל הלאומי, שרוב הישראלים אוכלים בכל הזדמנות שניקרת בדרכם, אם זה בכריך בית, או באולם אירועים או סתם בחוף הים או בפאב.
השבוע הלכתי לבדוק את החומוס. לכל אחד מאיתנו יש את החומוסייה המועדפת עליו. יש כאלו שיגידו ש"חומוס סעיד" הוא החומוס הכי טוב ויש כאלו שיגידו שדווקא סוהילה, בחנות קטנה בעיר העתיקה של עכו, היא החומוסייה הטובה.
אבל אני דווקא הלכתי לטעום ולבקר את "משאוושה" החומוסייה של הקרייתי רון גולדמן, חקלאי מהצפון שהגיע לקריות לפני 12 שנים והחליט לפתוח חומוסייה קטנה וביתית במתחם עין המפרץ. לאט לאט צברה החומוסייה קהל לקוחות נאמן וגדול מאזור הקריות ובעקבות כך, החליט גולדמן להנגיש את המוצר לכל תושבי הקריות ולפתוח סניפים ברחבי הקריות. כיום מונה רשת "משאוושה" שמונה סניפים ומאפיית פיתות, שמייצרת את הפיתות לרשת וללקוחות נוספים.
השבוע ביקרתי בסניף משאוושה בקרן היסוד בקרית ביאליק. המקום עבר שיפוץ לפני כחצי שנה והוא נעים ויפה לעין, נקי מאוד וממוזג.

פיתרון טוב לשומרי משקל. סלט הבית
צילום: עצמי

המקום פועל בהגשה עצמית, כך שהלקוח חווה את הכנת המנה מול עיניו. החלטתי לפתוח את הארוחה בסלט הבית, מנה המורכבת מסלט טרי שנחתך במקום, עליו חומוס חם, טחינה וגרגרי חומוס חמים. אני ביקשתי תוספת של שום. הסלט גדול, יפה ובעיקר טעים. לעניות דעתי, זו יכולה להיות יופי של אפשרות לשומרי המשקל, כי הם אוכלים חומוס, ללא תוספת של פחמימות מהפיתה. עלות המנה 27 שקלים ושווה כל אגורה.

מאחר ובחרתי לאכול בחומוסייה, הייתי חייב גם להזמין מנת חומוס עם משאוושה וביצה, ומעל מעט שום וחריף. החומוס טרי מאוד, נטחן במקום ובזמן אמת ומוגש חם, כולל הגרגירים שהונחו מעליו שהיו חמים ורכים מאוד. לצד החומוס קיבלתי שתי פיתות טריות וקיימת אפשרות לקבל פיתה מחיטה מלאה. בנוסף, הגיעה צלוחית ירקות שכללה מלפפון חמוץ, זיתים, עגבנייה ובצל.
אגלה לכם סוד קטן: אני אוהב לנגב את החומוס עם הבצל, אולי סטייה קטנה, אבל גיליתי שאני לא היחידי.

חומוס משוואשה
צילום: עצמי

במקום קיימות מנות רבות, כמו חומוס עם פול, חומוס עם טחינה, קובה ממולאת ובסניפים מסויימים של הרשת, תוכלו למצוא גם חומוס עם בשר. עלות מנת חומוס, ללא תוספות, עולה 25 שקלים שזה מחיר שווה לכל כיס, קיימת אפשרות לקחת חומוס הביתה לפי משקל.

בסיום הארוחה ישבתי עם גולדמן ושאלתי למה דווקא חומוס. "חיפשתי משהו שישראלים אוהבים", הוא אמר, "חומוס זה ישראלי לכן החלטתי לפתוח חומוסייה, כי חומוס עושים באהבה, או שלא עושים בכלל".

אסכם את הביקור ואומר, שהקרייתים לא צריכים לנסוע לאכול חומוס בעכו, כי יש לנו חומוס קרייתי, אמיתי וטעים להפליא.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

מטבח בהיר? מטבח כהה? הגיע הזמן לתפוס גוון

לקראת משימת עיצוב מטבח חדש, אנשים רבים מתלבטים אם לבחור בגוונים כהים או בהירים. אם …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *