עוגה לחג

מעכשיו ועד ראש השנה, מדי שבוע יעלו מתכונים לעוגות מיוחדות לתקופת החגים. עליכם רק לשמור את המתכונים ואתם מסודרים

עוגת תפוחים עם מיני קוקיס קרמל / באדיבות חברת כרמית

עוגת תפוחים לחברת כרמית
צילום: לירון אלמוג

מצרכים לעוגה בתבנית קוטר 24 ס"מ:

לבסיס:

120 גרם מרציפן איכותי.

1 ביצה.

1 כף גדושה חמאה.

1 כוס פירורי מיני קוקיס קרמל של כרמית.

למילוי:

3 תפוחי גרנד סמית' קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.

קורט קינמון.

2 כפות קמח.

2 כפיות חמאה.

2 כפות דבש.

לציפוי:

2 כוסות פירורי מיני קוקיס קרמל של כרמית.

2 כפות חמאה מומסת או שמן קוקוס או שמן קנולה.

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים יחדי את כל מרכיבי הבסיס עד שמתקבלת מחית אחידה. משטחים בתבנית משומנת ואופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך כארבע דקות עד שמתקבל קרום זהוב על פני המאפה. מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי ויוצקים על הבסיס.

מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת או השמן ומפזרים את הפירורים הלחים מעל התפוחים. מחזירים לתנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל – 175 מעלות. אופים במשך כ-25 דקות עד שהציפוי משחים.

שתהיה בעיקר שנה טובה ומתוקה!

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *