עוגה לשבת / סיגל בוגנים

עוגת שוקולד הכי טובה. סיגל בוגנים
צילום: סיון וייס

"תגידי סיגלי, יש לך מתכון טוב לעוגת שוקולד?", כל פעם מחדש אני נתקלת באותה שאלה, הן מתלוננות שזה לא עובד והעוגה נופלת ולא טעימה.
אז השבת החלטתי לחלוק אתכם את המתכון לעוגת שוקולד הכי טובה שלי, אני מכינה ממנה הכל, עוגה, כדורי שוקולד ואפילו בסיס למוס. 

מתכון לעוגת שוקולד:
תבנית 24 (עגולה/בינונית חד פעמית).

זוכרים שבאפיה עובדים עם משקל? 
4 ביצים. 
120 גרם סוכר (כוס חד פעמית למים).

בסיס לכל דבר. עוגת שוקולד
צילום: עצמי

150 מ'ל  שמן. 
150 גרם שמנת חמוצה (לפרווה, אפשר להחליף במיץ תפוזים/שמנת צמחית)
130 גרם קמח + שקית אבקת אפיה. 
40 גרם שוקולית. 
20 גרם קקאו.

אופן הכנה:
מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים בזילוף ובעדינות שמן ושמנת. מוסיפים את היבשים (אני נעזרת בוו גיטרה), מערבלים מספר דקות. רצוי לא לערבל יותר מדי כדי שהתערובת לא תיפול.

מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור למשך 40 דקות, 170 מעלות או עד שהקיסם יוצא עם פירורים. 
לציפוי:
120 גרם שוקולד מריר. 
150 גרם שמנת מתוקה. 
ממיסים את הכל ביחד ומצפים את העוגה. 

סוד כמוס:
אחרי שאני מוציאה את העוגה, אני חורצת בה חורים קטנים ומזלפת לתוכם גאנש שוקולד חלב, הילדים מתים על זה..

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *