דף הבית / לייף סטייל / אוכל / עוגה לשבת / סיגל בוגנים

עוגה לשבת / סיגל בוגנים

סיגל בוגנים
צילום: סיון וייס

עוגת שוקולד תפוז

עונת התפוזים הגיעה ואני אוהבת את הסתיו, את הריחות שהוא מביא איתו, את האוויר, את הפירות והטעמים
ובעיקר את פירות ההדר.
אני מאלה שמתנדבת תמיד לקלף את התפוז או הקלמנטינה,
כי הריח מבחינתי, משול לבושם אלוהי.
עם בוא הסתיו, אין מתבקש יותר, מאשר להכין, לקראת שבת, עוגת שוקולד ותפוזים, שתי אהבות שמתחברות בקלות.

מצרכים:

4 ביצים.
100 גרם סוכר.
150 מיל' שמן.
150 מיל' מיץ תפוזים סחוט.

120 קמח רגיל או תופח.
30 גרם קקאו מנופה.
40 גרם  שוקולית.
אבקת אפייה אחת.

הכי סתווי. עוגת שוקולד תפוז
צילום: עצמי

אופן הכנה:
מקציפים את הביצים עם הסוכר לבלילה בהירה ותפוחה, מוסיפים בעדינות את השמן ומיץ התפוזים. במקביל מוסיפים את החומרים היבשים, הקמח, הקקאו, השוקולית ואפקת האפייה ומערבבים עד שהבלילה הופכת לחלקה, ללא גושים.
מעבירים לתבנית 24 עגולה או קאפקייקס או אינגלייש, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות
למשך 40 דקות.

מוציאים לקירור, מזלפים מעל גנאש שוקולד ומקשטים בשערות תפוז.

שתהיה שבת סתווית מלאה בריח תפוזים.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

מרק השבוע / השף דניאל כץ

הגשם קצת מתעתע אבל הטמפרטורות צנחו וגרמו לנו להבין, שחד משמעית החורף כאן, וגם אם …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.