עוגה לשבת / סיגל בוגנים

יום שישי הגיע. סיגל בוגנים
צילום: סיון וייס

יום שישי הגיע ובדיוק בזמן..
נכון שגם לכם יש עוגיות שמזכירות לכם ריחות של בית?
אז גם אצלי יש עוגיות כאלה שאני אוהבת, עוגיות שהבנים שלי מחסלים בשניות, כאילו הם מפצחים גרעינים.

המתכון שלי לשבת הזו: עוגיות תמרים, יש כאלה שיקראו להם מעמולים, אני אוהבת לקרוא להם רולדת תמרים וקינמון (הריח שלו נשאר המון). 

אופן הכנה: 
250 גר' קמח.
1 אבקת אפיה. 
50 גרם אבקת סוכר. 
130 גרם חמאה/מחמאה. 
80 מיל' מיץ תפוזים/חלב/כל נוזל אחר. 

במעבד מזון
מערבלים את הקמח, אבקת אפיה, אבק סוכר וחמאה לכדי בצק פירורים, שיידמה לחול, 
ואז מוסיפים את הנוזל ומעבדים עד שנהיה גוש בצקי חלק. 

רוצו לנסות. רולדת תמרים
צילום: עצמי

מקררים את הבצק במקרר במשך שעה. 
אחרי שעה מוציאים את הבצק, מרדדים, מורחים כל ממרח שרוצים ומגלגלים לרולדה. מכניסים לתנור בחום 170 מעלות, בערך 20 דקות, עד שמזהיב.

מוציאים מהתנור, מצננים את הרולדה ומפזרים מעל באבקת סוכר.

קדימה, רוצו לנסות ושתהיה שבת שלום

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *