עוגה לשבת / סיגל בוגנים

מארחים בחג השבועות? כדאי שתיכנסו לקחת רעיון לעוגה המנצחת

החג האהוב עלי. סיגל בוגנים
צילום: סיון וייס

כל מי שמכיר אותי יודע, שחג השבועות משגע אותי. יש לי חולשה לעוגות גבינה, ללבן הטהור הזה, יש לי חולשה לשילובים מטורפים ובעיקר, יש לי חולשה לריחות של הגבינה, הטעמים והמרקמים. זו הסיבה, שהפעם לכבוד החג, קבלו את שלושת המתכונים החביבים עלי ביותר.

עוגת גבינה אפויה:

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות מראש ומכניסים פנימה קערה עם מים. העוגה מיועדת לתבנית עגולה מספר 24. 

מצרכים:

5 ביצים.
כוס סוכר. 
750  גרם גבינה לבנה 9%. 
4  כפות קמח תופח. 
3  כפות פודינג וניל.

אופן הכנה:
מקציפים ביצים וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים את הגבינה בעדינות ומנמיכים את המהירות במיקסר. מוסיפים את הקמח והפודינג ומקציפים לשתי דקות נוספות. מכניסים לתבנית משומנת ואופים חמש דקות בחום של 180 מעלות ולאחר מכן, שעה וחצי נוספות בחום של 120 מעלות, עד שהעוגה מזהיבה.

הנאה מובטחת. עוגת גבינה אפויה
צילום: עצמי

לציפוי: אבקת סוכר.

  טיפ:
תכינו אותה בלילה, רק כדי להשאיר אותה בתנור, לאחר שכיביתם אותו, למשך כל הלילה. אם בא לכם לשדרג, תוסיפו גרידת לימון, או ממרח לוטוס, ריבת חלב.
אם החלטת להכין קצפת מעל העוגה ולקשט, תנו לקצפת טוויסט קטן ותוסיפו פודינג של פירות טרופים, המחמאות מובטחות.



עוגת ביסקווטים קרמלית:
הפעם החלטתי שאת עוגת הביסקוויטים נעשה קצת אחרת. מכירים פתי בר בטעם קרמל? עוגיות לוטוס? תבחרו מה שבא לכם. 
העוגה מיועדת לתבנית מרובעת, כדי שכל הטוב הזה יספיק לכולם.

מצרכים:
2  חבילות ביסקוויטים. 
כוס וחצי נס קפה של פעם עם מים פושרים. 
500  גרם שמנת מתוקה. 
2 מעדני דנונה יוגורט במתיקות מעודנת.
80  גרם פודינג וניל. 
3 כפות ריבת חלב, מעורבבות עם 4 כפות שמנת מתוקה.

אופן הכנה:
מתחילים בהכנת הקצפת; מקציפים את השמנת עם היוגורט והפודינג, לקצפת יציבה ומקררים .
ממשיכים בהכנת הבסיס ביסקוויטים , טובלים אותם במי הקפה, מסדרים שכבה אחת בתבנית, מעליה מורחים את הקצפת ומעליה את הקרם ריבת חלב, ושוב חוזר  חלילה, שלוש שכבות כאלה, כשהשכבה העליונה היא הביסקוויטים. 
מכינים גאנש שוקולד חלב או מריר ומצפים את העוגה, מעליה שוב מורחים קרם ריבת חלב שנשאר, מקררים ומקשטים.

טיפ: אפשר להוסיף בננות מקורמלות למעלה.

 כנאפה:

כל הטוב שבעולם. עוגת ביסקוויטים קרמלית
צילום: עצמי

המתכון האחרון חביב עלי במיוחד, בעיקר בשבועות, או כל יום שישי שמלא בהנאות.

מצרכים:

120  גרם אטריות קדאיף.
100  גרם חמאה מומסת.

למילוי גבינה:
200  גרם (גליל אחד) גבינת עזים טבעית.
100  גרם (חצי חבילה) גבינת טוב-טעם או ריקוטה.

לסירופ:
180  גרם סוכר.
180  מ"ל מים.

להגשה:
30-40  גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים דק, או קשיו מלוח.
אופן ההכנה:
בקערה גדולה שמים את אטריות הקדאיף ומוסיפים חמאה מומסת. מערבבים בידיים עד שכל האטריות מצופות בתערובת החמאה.
מחלקים את האטריות בין שלוש מחבתות, מסדרים בשכבה אחידה ומהדקים לבסיס. חותכים את גבינת העזים לעיגולים דקים, בעובי של ½ ס"מ ומסדרים על גבי האטריות. בין לבין מפזרים מעט טוב טעם או ריקוטה מפוררת.
מניחים את המחבתות על כיריים, מעל להבה בינונית-נמוכה, מכסים ומטגנים עד שהחלק התחתון של האטריות הופך לצבע זהוב עמוק והגבינות נמסות וחמות.
בזהירות הופכים את הכנאפה על גבי צלחות הגשה.
סירופ:

בסיר שמים סוכר ומים ומחממים לרתיחה. מבשלים במשך 4-5 דקות, לאחר הרתיחה, עד שהסירופ מעט מסמיך. מוסיפים מי פריחת הדרים ומערבבים.
משקים את הכנאפה בנדיבות בסירופ, מפזרים פיסטוקים ומגישים מיד.

שיהיה לכם חג שבועות שמח וטעים במיוחד.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *