עוגה לשבת / סיגל בוגנים

עוגיות לימונענע ושוקולד לבן  


מאוהבת בעוגיות. סיגל בוגנים
צילום: סיגל וייס

הן נכנסו לחיי כרוח סערה. לפני כמה חודשים הופעתי בתוכנית בוקר והתבקשתי להכין דברים על בסיס תותים. השילוב הזה של תחתית עוגייה עם קרם לימון ותותים שבר אותי ושבר את הקאסט באולפן ומאז אני מאוהבת בהן.

מצרכים: 

1 כוס עלי נענע.

קליפה מגוררת מלימון אחד.

1 כוס (200 גרם) סוכר.

1/4 כפית מלח.

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות.

1 ביצה.

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח.

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה.

100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס.

לקישוט: 1/2 כוס (100 גרם) סוכר. 

אופן הכנה:

ניגוד טעמים מדהים. עוגיות נענע ושוקולד לבן
צילום: עצמי

במעבד מזון טוחנים נענע עם סוכר. מוסיפים חמאה וביצה וממשיכים לעבד. מוסיפים את כל הרכיבים היבשים, מוציאים את הבצק לקערה ובעזרת מרית מוסיפים את השוקולד הלבן. מקררים את הבצק לחצי שעה, שיהיה נוח לעבודה. 
מגלגלים לכדורים, מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 10-15 דקות. 

סוד קטן: אני אוהבת להשתמש בבצק לתחתית לטארטים קרים ואז יש ניגוד טעמים מדהים.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *