עוגת שוקולד…למות! ארבע עוגות שוקולד מושלמות לפסח

האביב מתקרב ואיתו החיפוש האינטנסיבי אחר מתכונים שאינם רק כשרים לפסח, אלא גם טעימים וחגיגיים מספיק כדי להפתיע את האורחים המסובים לשולחן החג. כשזה מגיע לקינוח, יש קלסיקה אחת שתמיד מנצחת: עוגת השוקולד. בין אם מדובר בעוגה בחושה פשוטה או בעוגת שכבות יוקרתית, אי אפשר להגיד "לא" לפרוסה של עוגת שוקולד, המוגשת לצד כוס שתייה חמה.

לפניכם ארבעה מתכונים לעוגות שוקולד כשרות לפסח, שהן מפנקות מספיק כדי להתאים גם לשאר עונות השנה. 

הקלילה: עוגה בחושה במרקם פאדג'

כשהזמן קצר, אבל אתם רוצים ללכת על בטוח – עוגת שוקולד בחושה היא הפתרון בשבילכם!

היא מתוקה, עסיסית וקלה במיוחד להכנה. 

נתחיל בהמסת חמאה עם שוקולד מריר (או שוקולד חלב, לאוהבי המתוק) עד לקבלת תערובת אחידה. נוסיף סוכר, מלח, ביצים, שקדים טחונים, אבקת קקאו ואבקת אפייה ונערבב הכול יחד עד שנקבל בלילה אחידה וסמיכה. ניצוק לתבנית ונכניס אותה לתנור שחיממנו מראש ל-170 מעלות. 

פשוט, נכון?

תוכלו לקשט את העוגה באבקת סוכר, קצפת, סוכריות או כל דבר אחר שעולה על דעתכם. 

היא הכי טעימה בטמפרטורת החדר… בהנחה שתצליחו להתאפק כמובן. 

המפתיעה: עוגת שוקולד וערמונים

הערמון הוא סוג של אגוז חורפי בעל טעם מתקתק ועשיר. הוא עשיר בוויטמינים ומינרלים ומהווה מקור מצויין לחומצה פולית וסיבית תזונתיים. ערמונים ידועים כתרופת סבתא לדלקות, חולשה ואפילו לדיכאון. והכי כיף – יחסית לאגוז, הוא ממש לא עשיר בקלוריות.

פנקו את עצמכם עם עוגת שוקולד לפסח בשילוב ערמונים להטרפת החושים!

נתחיל בבישול שמנת מתוקה עם ערמונים, וניל ומלח עד שהנוזלים מצטמצמים. לאחר מכן נטחן את התערובת עם בלנדר ידני עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. כדאי לחכות להצטננות הבלילה לפני הטחינה כדי להימנע מכוויות. 

נמיס שוקולד מריר וחמאה, נוסיף להם קקאו ונניח את התערובת בצד להתקרר. 

נקציף ביצים עם אבקת סוכר עד לקבלת קצף אחיד, ואז נאט את המיקסר ונוסיף בהדרגה את רוטב השוקולד ואת שמנת הערמונים לסירוגין.

נעביר לתבנית ונאפה כ 45 דקות בחום של 180 מעלות. בזמן שהניחוחות מתחילים למלא את המטבח, נתחיל להכין את הציפוי: נרתיח בסיר קטן שמנת מתוקה ובתוכה נמיס שוקולד מריר עד שהוא נטמע כמעט לחלוטין. 

ניצוק את הציפוי הרותח על העוגה לאחר שהיא מגיעה לטמפרטורת החדר. לאחר מספר דקות נגרר מלמעלה שוקולד מריר ונפזר אבקת קקאו. 

האגוזית: עוגת שוקולד־אגוזים מטריפה

אגוזים ושוקולד הם שילוב מנצח. השימוש באגוזים טחונים במקום קמח יוצר עוגה במרקם פריך וטעם חלומי שמזכיר את פסח בבית אמא.

נתחיל בהמסת שוקולד מריר במיקרוגל או על האש. במקביל, נקציף שמנת מתוקה עם סוכר, חלמונים ופרנג'ליקו (ליקר אגוזי לוז) עד לקבלת קצפת אחידה. נקפל את הקצפת אל תוך השוקולד לכדי קרם בעל מרקם אחיד וגמיש. נפריש כשליש ממנו לשימוש מאוחר יותר. נקציף חלבונים עם סוכר במשך כחמש דקות, ואת הקצף שנוצר נקפל בזהירות אל תוך שני השליש הנותרים של קרם השוקולד. נוסיף אגוזים טחונים ונערבב היטב. 

נאפה בתבנית קפיצית (עדיף עגולה) למשך כחצי שעה בחום של 180 מעלות, ולאחר מכן נניח את העוגה בצד להצטנן. זוכרים את הקרם ששמרנו בצד? נשתמש בו כציפוי ונמרח אותו על העוגה לאחר שהגיעה לטמפרטורת החדר. 

האקזוטית: עוגת שוקו־קוקוס חגיגית

עוגה שהיא לא רק טעימה, היא גם יפה שאפשר להשתגע. וכשמגיעים לבסיס הקוקוס הפריך – כל מה שנשאר הוא ללקק את האצבעות, ולהודות על קיומו של חג הפסח שמכריח אותנו לגלות את המזווה שלנו מחדש. 

נתחיל עם הבסיס: נקציף חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב, נוסיף לתוכו את הקוקוס ונערבב היטב. נשטח את התערובת על תבנית משומנת, נאפה כ-20 דקות בחום של 180 מעלות, ונניח את הבסיס הריחני בצד להצטנן.

כעת נעבור להכנת המוס: נמיס שוקולד מריר שאליו נערבב חלמונים. במקביל, נקציף שמנת מתוקה עם סוכר. נקפל בעדינות את השוקולד המומס אל תוך הקצפת, עד קבלת מוס שוקולד יציב ומפתה.

ניצוק את המוס על תחתית הקוקוס ונשטח אותו באופן שווה בעזרת מרית.

נעטר את העוגה בפירורי קוקוס או שברי אגוזים, ונכניס למקפיא לכמה שעות.

בתיאבון!

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

מתנות יוקרתיות – מארזי השוקולד לאירועים מושלמים

שוקולד פרלינים מהווה חלק מהאמנות של עולם השוקולד. מארזי פרלינים הפכו לסמל של יוקרה בכל …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *