שכבות של עונג

עוגת שכבות נראית תמיד מרשימה. היא מרמזת לנו כסועדים, שהושקעה עבודה רבה בהכנה שלה, עבודה שבאה מאהבה לאפייה ולבישול ואהבה כלפי הסועדים אשר מוגשת להם העוגה. הכנה של עוגת שכבות אינה בהכרח פרויקט מסובך ומורכב. ניתן להכין עוגת שכבות שתהיה יפהפייה למראה וטעימה לא פחות. העיקרון הוא השכבות. שביניהן קרם עשיר.

עוגת ביסקוויטים

העוגה הקלה והפשוטה ביותר להכנה, שאינה דורשת עבודה רבה אך התוצאה המתקבלת היא מרשימה וטעימה במיוחד היא עוגת ביסקוויטים.

נשתמש בביסקוויטים לבסיס העוגה ולשכבות שלה. לקרם הווניל למילוי נערבב בקערה גבינה לבנה, שמנת מתוקה, שקית של פודינג וניל ואבקת סוכר. נקציף את השמנת והפודינג יחד עד לקבלת קרם רך. לקרם נוסיף את הגבינה הלבנה ואבקת הסוכר ונמשיך לערבב.

ניקח חבילת ביסקוויטים ונטבול כל ביסקוויט בכוס חלב ונסדר בתחתית התבנית. על שכבה זו נמרח כחצי מכמות הקרם וניישר היטב כך שהקרם ימלא את כל התבנית. נפזר מעל מעט אבקת קקאו. נניח שכבה שנייה של ביסקוויטים טבולים בחלב, ועליהם נמרח את שארית הקרם ושוב נפזר אבקת קקאו. נסדר שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב. לסיום העוגה נמיס במיקרוגל קוביות שוקולד, חלב ושמנת מתוקה. נערבב לקבלת מרקם חלק ואותו נמזוג על־גבי העוגה עד לכיסוי מלא שלה.

את העוגה נכניס למקרר לכמה שעות להתייצבות. כאשר נוציא את העוגה ונפרוס אותה נקבל מראה שכבות מרשים בגוונים של לבן וחום.

עוגת שכבות בלינצ'ס

בלינצ'ס יכולים לשמש אותנו גם לצורך זה של עוגת שכבות. למעוניינים, ניתן לקנות בלינצ'סים מוכנות ברשתות השיווק, אך למי שרוצה את הגרסה הביתית יכול להכינם מקמח, חלב, ביצים ומעט מלח. ערבבו היטב וחממו מחבת עם מעט חמאה. צקו למחבת מעט מהבלילה באמצעות מצקת מרק והמתינו עד שהקצוות מתנתקים מהמחבת, אז ניתן להפוך את הבלינצ'ס ולהמתין עוד מספר שניות עד שהוא מוכן. בלינצ'ס עשוי אמור להיות בצבע זהוב. יש להכין כמו גדולה של בלינצ'סים כדי לקבל עוגה גבוהה.

הקרם בין השכבות יכול להיות דומה לקרם מעוגת הביסקוויטים אך ניתן גם להכין קרם שוקולד נוטלה פשוט. נערבב נוטלה עם חמאה בטמפרטורת החדר. בקערה נפרדת נקציף שמנת מתוקה ונערבב בעדינות את שתי התערובות יחד.

את העוגה נכין כך שבלינצ'ס ראשון יהיה בתחתית, עליו נמרח שכבה דקה של תערובת הנוטלה (שתי כפות יספיקו לצורך זה), עליהם נניח בלינצ'ס נוסף שאותו נמרח, וכך נמשיך באותה צורה עד הבלינצ'ס האחרון. את יתרת קרם הנוטלה נמרח על כל העוגה כולל הדפנות שלה ונכניס למקרר עד להגשה.

חשוב לזכור שככל שיהיו יותר בלינצ'ס, כך העוגה תהיה גבוהה יותר ומרשימה יותר, הטעם יישאר אותו טעם נהדר בכל גובה!

שכבות קפה למבוגרים

עוגת קפה נחשבת לרוב עוגה בעלת טעם חזק ומיוחד, לרוב היא מועדפת יותר על מבוגרים מאשר על ילדים. עוגה זו דורשת עבודה רבה יותר ופעולות אפייה מורכבות יותר, אך התוצאה המתקבלת נהדרת וטעימה להפליא.

בקערה נערבב קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה, מעט סודה לשתייה ומלח. בקערה נוספת נערבב שמנת חמוצה, שמן, תמצית וניל וביצים. מוספים לתערובת את החומרים היבשים ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים מים רותחים וכוס קפה חזק ומערבבים. תתקבל בלילה אחידה ונוזלית. את הבלילה הזו אופים בתבנית אפייה במשך שלושת רבעי השעה. מוציאים את העוגה ומניחים בצד עד שתתקרר. לאחר שהעוגה קרה, פורסים אותה לשתי פרוסות שהן תהיינה השכבות של העוגה.

להכנת הקרם נמיס בתוך קערה מעל סיר עם מים רותחים קוביות שוקולד מריר, שמנת מתוקה, חמאה וקפה נמס מגורען. את הקרם מקררים לחצי שעה אם כי חשוב לערבב אותו מידי פעם כדי שהקרם לא יתקשה.

נסדר את תחתית העוגה ועליה נמרח כשליש שכבת קרם, נניח את הפרוסה השנייה של העוגה, נצפה את כל העוגה ביתרת הקרם ונכניס למקרר לשעה. ניתן לפזר למעלה פירורי שוקולד מריר לקישוט.

 נסכם ונאמר שעוגת שכבות יכולה להיות קלה ומהירת הכנה או יכולה להיות מורכבת ומאתגרת. עוגת שכבות יכולה להתאים לכל אירוע מימי הולדת לילדים ועד אירוח מושקע. המראה של עוגת שכבות הוא הקובע, והמראה שלה תמיד יהיה מעניין.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

מה יותר טעים, מנחם ומפתיע מאשר שוקולד?

מחפשים את המתנה המושלמת מכולן? מכירים את הרגע שבו אתם שוברים את הראש ומנסים למצוא …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *