איך לבחור בגן ילדים מתאים?

מכניסים את הילד לגן? קבלו את הצ'ק ליסט שאתם חייבים לעשות

לאחרונה נראה כי יש יותר ויותר גילויים של התעללויות בפעוטות בגנים ואצל המטפלות השונות. מה שהוציא הורים רבים למחאה ברחובות, היה בעיקר חשיפת ההתעללויות הקשות של הגננת כרמל מעודה בפעוטות הרכים. ערעור תחושת הביטחון אצל קהל ההורים זעזע מדינה שלמה ובצדק.

תסתכלו על הילדים הגן (צילום: פריפיק)

כיצד ניתן לסמוך על הגננת שמקבלת את הילד בכל בוקר בחיוך וחיבוק? כיצד נבטיח שהשריטה עמה חזר הילד היא אכן מהנדנדה, כפי שסיפרה? אז ראשית כדאי לזכור שמרבית הגננות והמטפלות עושות את עבודתן נאמנה, פורטל דרושים עושה לכם צ'ק ליסט: אלו הקריטריונים שמומלץ לבדוק כדי להיות בטוחים שהילד אכן בידיים טובות:

הכשרה מקצועית

הדבר הבסיסי והראשוני שעליכם לבדוק הוא את הכשרתה של הגננת והמטפלות בגן, לא מספיק שיש הכשרה מקצועית לגננת גם למטפלות בגן (או זו שאמורה להגיע אליכם הביתה) צריכה להיות הכשרה מקצועית לטיפול בילדים. אל תתביישו ודרשו לראות תעודות. הכשרה מקצועית חשובה מאוד מכיוון שנלמדים נושאים מגוונים ולא רק העשרה דידקטית, אלא גם פסיכולוגיה התפתחותית, אורך חיים בריא, דרכי עבודה בגן, התמודדות עם קשיי למידה, בטיחות וגהות ועוד.

אין כוח אדם. ליאת הדר שרביט
צילום: יח"צ

בטיחות

 וודאו כי הצוות עבר הכשרה בנושאי עזרה ראשונה והתנהלות בטוחה בגן. בדקו את האזור בו אמור ילדכם לשהות וראו האם הוא בטיחותי? האם הוא מוגן? האם קיים מזגן או אוורור בחדרי השינה ובמרחב בכלל, האם הישיבה סביב השולחנות באזור האכילה מותאמים לגובה הילדים, האם אין מפגעי בטיחות כמו חשמל חשוף או חפצים חדים? האם החלונות ממוגנים, האם חומרי הניקוי מאוחסנים הרחק מגישת הילדים, האם יש תיק עזרה ראשונה ומטף כיבוי אש? בדקו גם את חצר המשחקים ואל תהססו להתעניין ולשאול אם אינכם בטוחים.

ביטוח ואישור הפעלה

ודאו כי קיימת פוליסת ביטוח לילדי הגן ובקשו לראות אותה, כנ"ל לגבי אישור הפעלת הגן.

מספר הילדים בגן

בדקו את מספר הילדים בגן ביחס למספר הגננות והמטפלות, כמובן שככל שהגיל צעיר יותר היחס צריך להיות קטן יותר. היחס המומלץ לפי משרד התמ"ת: תינוקות עד גיל שנה וחצי 1:6, פעוטות עד גיל שנתיים 1:9 , פעוטות עד גיל שלוש 1:11 ובני ארבע 2:35. חשוב לזכור שזוהי רק המלצת משרד התמ"ת ואתם בהחלט יכולים, בגנים פרטיים, לדרוש יותר.

מצלמות בגן

אם מדובר בגן פרטי זאת לא שאלה בכלל, מצלמות מרושתות זה מאסט ותנאי חובה מבחינתכם. חייבת להיות לכם הזכות לצפות בילדכם בכל רגע נתון שהוא בגן ולוודא שהוא מוגן ובטוח. בואו נקווה שבקרוב מאוד זה גם יהיה חוק ויחייב את כל הגנים בהתקנת מצלמות.

אינטואיציה ושות'

שימו לב איך הילדים בגן נראים, התמקדו בהבעות הפנים שלהם ובהתנהגות שלהם והכי חשוב סמכו על תחושת הבטן שלכם. הביטו בילדכם, אתם מכירים אותו הכי טוב, איך הוא מתנהג במרחב הגן, כיצד הוא מגיב למטפלות או גננת. מעבר לכך, ערכו מדי פעם (לא בהגזמה) ביקור פתע והגיעו בשעה לא שגרתית לגן. היבט אחר הוא ההורים האחרים בגן, אל תהססו לשוחח בחופשיות ולשאול גם לחוות דעתם על הצוות. עם זאת, אל תצרו אווירה של חוסר אמון מול הצוות על מנת שלא יחושו שלא סומכים עליהם, עשו הכל בעדינות ובאדיבות.

תיאום ציפיות

תיאום ציפיות עם המטפלת וגננת של ילדכם הוא הכרחי. דרגו בפניה את סדר חשיבות הדברים, מה אתם מצפים ממנה ומה לא, ובמקביל בקשו ממנה לומר לכם את ציפיותיה מכם. תיאום ציפיות הוא הכרחי וחשוב לשני הצדדים.

כדאי לדעת: על פי נתוני פורטל דרושים בחצי השנה הראשונה של 2019 ישנה מגמת ירידה בדרישת מעסיקים לגננות, מטפלות וסייעות, ביחס לאותה התקופה בשנת 2018: גננות ירידה של 13 אחוזים, מטפלות ירידה של 29 אחוזים וסייעות ירידה של 25 אחוזים.

"הביקוש למטפלות וסייעות גבוה מאוד, אך מאידך השכר המוצע הוא נמוך", מסבירה מנכ"לית פורטל דרושים ליאת הדר שרביט. "מעסיקים, פעמים רבות, מוותרים על הסמכות מקצועיות לסייעות או מטפלות ומעסיקים עובדות בלתי מקצועיות שלא תמיד מתאימות למקצוע. בדיקת מידת הסבלנות לילדים והגישה הם הפרמטרים הכי חשובים שלא נבדקים באופן מקצועי בעזרת מבחנים פסיכולוגיים כלשהם. במקום שבו אין רגולציה, הדרישות נמוכות יותר, ללא הסמכות מקצועיות או מבחן פסיכולוגי בסיסי".

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

מימוש זכויות אי ספיקת כליות

מידע על מימוש זכויות והחזרי מס לחולים באי ספיקת כליות

בשנים האחרונות יותר ויותר חולים מאובחנים כסובלים ממחלות כליות שונות ובהם גם אי ספיקת כליות, …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *