עוגה לשבת / סיגל בוגנים

כל שנה אותה תהיה ואותה מחשבה, מה אני רוצה רגע לפני תחילתה להכניס לחיי ומה אני משחררת.
כל שנה אני יודעת שעוגת דבש חייבת להיות כאן, הרי השנה מתחילה מתוקה כמו דבש ותהיה מלאה בשפע דברים טובים כמו זרעי הרימונים. אז הנה המתכון שלי לעוגת דבש.

המתכון שלי. סיגל בוגנים
צילום: סיון וייס

מצרכים:
3 ביצים.
70 גרם סוכר.
150 גרם דבש.
120 מיל' שמן.
120 תה (להכין מראש, השתמשתי בתיון לואיזה).
210 גרם קמח תופח (או להוסיף כפית אבקת אפייה).
1/2 כפית סודה לשתייה.
כפית קינמון.
כפית אגוז מוסקט.

אופן הכנה:
מתחילים לטרוף ביצים וסוכר בקערה, מוסיפים את כל הרטובים עד לבלילה אחידה. מוסיפים את כל החומרים היבשים לקערה, עד לקבלת תערובת חלקה,
מעבירים לתבנית אינגלייש או לתבנית עגולה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 35 דקות.

העיקר שיהיה טעים. עוגת דבש
צילום: עצמי

ציפוי:
בזמן שהעוגה בתנור ניתן לצפות ברויאל אייסינג:
כוס אבקת סוכר מעורבבת עם כף מים וחצי כף לימון סחוט, נוצר מין קרם לבן.
מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים מעט ושופכים את הציפוי על העוגה.
אפשר לקשט ברימונים או תאנים.

העיקר שהשנה תהיה מתוקה

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *