עוגה לשבת / סיגל בוגנים

מביאה פיצוחים. סיגל בוגנים
צילום: סיון וייס

עוגיות פיצוחים 

כל פעם לפני שאנחנו נוסעים לקמפינג, 
אני מתלבטת אילו פיצוחים להביא איתי, 
והאמת היא, שאני לא מצליחה אף פעם לקלוע בול.

הפעם החלטתי שאני לא קונה פיצוחים, 
אלא מביאה אותם בצורה היחידה שאני מכירה – עוגיות פיצוחים.

מצרכים: 
50 גרם גרעיני דלעת.
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים.
50 גרם שומשום.
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס.
100 גרם גרעיני חמנייה.
100 גרם פקאן טבעי קצוץ גס.
כל הפיצוחים טבעיים, לא קלויים.
2 חלבונים.
1/2 כוס סוכר חום.

הטעם מתפוצץ בפה. עוגיות פיצוחים
צילום: עצמי

אופן הכנה:
מערבבים את הפיצוחים יחד עם הסוכר, מוסיפים את החלבונים ומערבבים היטב, כך שכל הפיצוחים עטופים בחלבונים.
לוקחים עם כפית מהמלית, יחד עם עוד כפית שעוזרת לגרוף ולסדר את העיסה כמו שצריך. מסדרים בצורת עוגייה על נייר אפייה בתבנית עד שהעיסה נגמרת.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 15 דקות.
הערה: לא לאפות יותר מידי כי הן נוטות להישרף מהר.
העוגיות מתקשות שהן מתקררות, אז אל תילחצו אם הן נראות לכם קצת רכות בהתחלה, כי הן מתקשות והופכות לקראנצ'יות והטעם שלהן מתפוצץ בפה.

כשהן מצטננות, שמרו אותן בצנצנת סגורה.

שבת שלום

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *