הכי טבעוני, אחי

לרגל יום הטבעונות הבינלאומי, קבלו כמה מתכונים קלילים שיעשו לכם שמח בפה

היום (שישי) הוא יום הטבעונות הבינלאומי ובכל העולם מצוין יום זה בפעילויות שונות, החל מפיקניקים ועד אירועי ספורט. יום הטבעונות מסיים את חודש המודעות, שמתחיל ביום הצמחונות שנחגג ב-1 לאוקטובר.

לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי, קבלו מתכונים שווים וקלים במיוחד, שחלקו השפים מאיר מירון עמרני, דניאל מזרחי ועידן לוי.

חומוס וקציצות פלאפל עדשים

השף מאיר מירון עמרני מפנק אתכם במתכון שיכול לשמש כארוחת ילדים, אבל גם המבוגרים ישמחו לאכול.

יש להשרות חומוס כל הלילה. למחרת, לבשל אותו עד מצב של ריכוך, להעביר לבנדר, להוסיף מהמים המבושלים, טחינה, מלח, מעט לימון, כמון וכוסברה טחונה ולטחון הכל ביחד.

חומוס עם פלאפל עדשים (צילום: עצמי)

פלאפל עדשים

לבשל עדשים ירוקות וכתומות ביחד, עד שהן מתרככות, להוסיף פירורי לחם או צ'יה מבושלת לאיחוד העיסה, מלח, פלפל, כמון וכף וחצי כוסברה טחונה. את העיסה יש אפשרות לטגן או לאפות בתנור.

מרק פול של השף עמרני

המנה התחילה לעלות אצלי, כששמעתי מאחותי, שהאחיינית שלי הפכה לטבעונית וחיפשתי דרך לגרום לה לבוא לביקור, למרות שאנחנו ההיפך ממנה בעניין האוכל.

להשרות פול יבש במים למשך לילה שלם. למחרת, לבשל אותו במשך שעה וחצי, עד שהוא מתרכך. להוסיף 5 שיני שום, פלפל חריף, 2 כפות מיץ לימון, 1 לימון פרסי יבש, כף וחצי כמון, 2 כפיות מלח, פלפל וכף פפריקה מתוקה.

אחרי שהכל מתרכך, מוצאים את הפלפל והלימון הפרסי, טוחנים הכל במוט בלנדר בתוך הסיר, בודקים טעמים ומתקנים. במידה והמים התאדו, אפשר להוסיף בהדרגה מים רותחים.

מרק פול
צילום: עצמי

השפים דניאל מזרחי ועידן לוי העניקו כמה מתכונים טבעוניים, שיכולים להתאים לכל ארוחה, ללא כל קשר לטבעונות.

כרובית קלויה

חולטים את הכרובית במים חמים למשך 20 דקות, מזליפים על הכרובית שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במצב גריל, למשך 20 דקות. כשהכרובית מוכנה, מזלפים מעל טחינה גולמית וסילאן ומגישים.

סלט ברוקולי

קופסה אחת של ברוקולי טרי, 200 גרם עגבניות שרי תמר, שרי שוקולד ושרי צהוב, 3 שיני שום כתושות, 3 כפות מיונז טבעוני, חצי כוס חומץ, כפית מלח וחצי כפית פלפל לבן. חותכים את הירקות, מוסיפים את המיונז, החומץ והתבלינים ומערבבים.

טעים ובריא. אנטי פסטי
צילום: עצמי

אנטי פסטי

לחתוך שומר, זוקיני, בצל לבן, פלפלים בצבעים, פלפל חריף וכרוב סגול ולסדר בתנור. לערבב עם שמן זית, מלח גס ופלפל שחור ולצלות.

פטריות על האש

 10 פטריות שמפניון גדולות, שתי כפות מיונז טבעוני, חצי כוס שמן זית, כף מלח גס, חצי כף פלפל שחור. מערבבים הכל וצולים על האש.

אודות אורטל איבגי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *