הסטאר של חיפה

תאונת דרכים קשה הובילה את עידית מרקו להפוך למאמנת נשים ואימהות עובדות ולממש את חלומה ליצירת מיזם קהילתי, שמעניק תמיכה לנשות עסקים

לפני 14 שנים עברה עידית מרקו (49) מחיפה תאונת דרכים קשה, במהלכה הייתה ברכב עם שניים מילדיה. התאונה הזו גרמה לה להבין שהיא חייבת שינוי בחייה. אחרי כמעט שני עשורים כעובדת מדינה החליטה ללמוד אימון ולעזור לאנשים.

מסגרת שתכיל אותי. מרקו
צילום: קרנית יהב-רק




"לאורך כל השנים ידעתי שהריפוי שלי יגיע, כשאשים את עצמי במקום הראשון ושאעשה רק מה שאני אוהבת", היא מספרת השבוע. "אני מטפלת במהות שלי, תמיד רציתי לעזור לאנשים".

במשך 18 שנים עבדה מרקו בתפקיד כעובדת מדינה והרגישה צורך להגשים את עצמה בצד הטיפולי, אך רק לפני 14 שנים, לאחר תאונת דרכים קשה שעברה, כשאוטובוס נכנס בה כשנהגה כששניים מילדיה היו איתה רכב, החלה ללמוד קואצ'ינג ולהתעסק בזה, כשבמקביל לעבודתה כשכירה אימנה נשים, ששילבו אימהות וקריירה והעבירה סדנאות להעצמה נשית.
"בכל התהליך הזה בגלל העומסים שהיו לי והשילוב בין התחומים שעסקתי בהם, גם בעבודתי כשכירה, גם כעצמאית באימון נשים וגם כאימא, הרגשתי שמשהו נפגע בדרך", היא אומרת. "הצורך לג'נגל בין כל התפקידים האלו גרמו לי לתחושה שמשהו נפגע בדרך, אם זה בהורות, בעבודה או בעסק וזה הוביל למחלות כרוניות שונות להתפרץ אצלי".
היא חלתה בפיברומיאלגיה שגורמת לכאב ברקמת החיבור ובשרירים, בדלקת מפרקים שגרונית ובאנמיה קשה ולבסוף, לבה נפגע והיא נאלצה לעבור ניתוח להשתלת קוצב לב. מרקו הרגישה שכל מחלה שחלתה בה, סימנה שהיא לא הולכת בדרך הנכונה. "הרגשתי שאני לא נמצאת במקום שבו אני צריכה להיות ואם לא אקח אחריות על החיים שלי, אחלה בעוד מחלות".
היא החליטה לעשות מעשה ואחרי 18 שנים בשירות המדינה, החליטה לעזוב את מקום עבודתה, למורת רוחם של הסובבים אותה. "הרבה אנשים לא הבינו את הצעד הזה שלי וראו זאת כמעשה חסר אחריות וטירוף, לעזוב את הכל וללכת אל הלא נודע, אך אני ידעתי בתוך תוכי, שזה הדבר הנכון ביותר עבורי. קודם כל להציל את עצמי והבנתי שהדרך שעברתי בחיי נועדה לעזור לנשים אחרות. דווקא הופתעתי מהורי ובעלי שנתנו לי את ברכתם לצאת לדרך. כל השנים חששתי שהם לא ישמחו על כך, אבל ברגע שקיבלתי החלטה, שמתי בצד את כל רעשי הרקע ובחרתי להתעלם מחוסר הפרגון סביבי. הבנתי שכשאנשים אומרים לנו לוותר על החלומות שלנו, זה מתוך הפחד האישי שלהם".

לדבריה, מקום עבודתה, בנוסף למקור פרנסה, היווה עבורה גם מסגרת חברתית ואחד הדברים שחששה מהם היה הבדידות, כעצמאית. "חיפשתי מסגרת שתכיל אותי מקצועית ואישית ומצאתי מסגרת כזו במרכז הארץ, שם למדתי מהו כוחה של קהילה שמלווה אותך לאורך כל הדרך, בזכות הקהילה אזרתי אומץ לעזוב את מקום העבודה".

היא למדה לנהל קהילות ולקחה חלק בניהול אחת מהקהילות של המסגרת שעזרה לה בהגשמת ייעודה, שם החליטה לפתוח קהילה משלה לנשים עצמאיות בחיפה. "לא משנה באיזה גיל אנחנו, תמיד אנחנו יכולות לעשות מה שאנחנו רוצות לעשות וחולמות. התחלנו פעילות ראשונה עם שלושים נשים וכבר באותו יום קיבלנו מבול של פניות של נשים, שרוצות להצטרף למיזם וגדלנו ל-60 נשים".

לא משנה באיזה גיל. הסטאריות של חיפה
צילום: קרנית יהב-רק

מרקו לא עצרה בחיפה והשבוע השיקה את קהילת הסטאריות בקריות, קבוצה שמונה 25 נשים ובחודש יולי הקרוב, היא תשיק קהילה נוספת בראש העין. בעצם, קהילת הסטאריות של חיפה הפכה לקהילת הסטאריות של ישראל.

"אצלנו הנטוורקינג קורה בדרך אחרת, יותר אורגנית", היא מסבירה, "זו לא קבוצת נטוורקינג רגילה, כל חברה עובדת על מטרות ויעדים אישיים משלה, יש התייעצויות בתוך המפגשים ומחוצה להם, ובכל מפגש יש במה לחברה, להביא את עצמה ואת העסק שלה. המפגשים מחברים ומחזקים וכוללים גם מפגשים חברתיים, כמו חגיגת פורים משותפת, חגיגת מימונה או טיול משותף לחברות. אומרים עלי שאני אישה מעוררת השראה, אישה חזקה ואמיצה, שאני אישה מנהיגה, נכון. אני מאמינה שבכל אחת מאיתנו קיימת אישה כזו מעוררת השראה, אמיצה חזקה ומנהיגה".

אודות בת-אל הרמן

אולי יעניין אותך גם?

ניקיון ואחזקת בנייני מגורים – שמירה על איכות החיים

ניקיון ואחזקת בנייני מגורים הם שני אלמנטים מרכזיים שהופכים את המקום שבו אנו חיים למקום …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *