הפועל חיפה הפסידה אתמול, במסגרת גביע הטוטו, מה שגרר אחריו תגובות לא מעטות מקהל האוהדים, חלקם חשו אכזבה ודווקא החלק השני מבקש להיכנס לפרופורציות.
"פרופורציה", כתב האוהד רועי טיבי, "לפני יומיים ושלושה, או אפילו אתמול בסביבות הדקה ה-15, כאשר הקבוצה הייתה בדרך לחצי גמר גביע הטוטו, רובכם ככולכם התפעלתם והתלהבתם מהקבוצה, חלק אף חידשו מנויים לפני המשחק נוכח הסגל שנבנה. והנה, לא חלפו להם כמה שעות וההילולה הפכה בין רגע ליום הזעם. פוסטים המכילים ייאוש, התקרבנות, האשמות. לזרוק את השחקן הזה וההוא, אלו זקנים וצריכים לעוף לספסל, המאמן גרוע, יורדים ליגה, ואוי ואבוי מה מחכה לנו בדרבי".
טיבי כתב לאוהדים, שמדובר רק בגביע הטוטו. "חברים, להירגע! פרופורציה. כמו שאחרי הניצחון הנהדר על קרית שמונה, היו כאן כאלו שציננו וגימדו את הניצחון בטענה שזה רק 'גביע השוקו', אז הטענה הזו תופסת גם להפסדים", כתב.
צילום: חגית אברהם
לדבריו, בכל המשחקים הקבוצה עלתה בסגל חסר, בין אם מדובר בנסיבות שנוצרו תוך כדי, כמו פציעות ואדומים, ובין אם זה בקשר ישיר לבניה המאוחרת של הקבוצה. "יש לקחת בחשבון שעדיין לא ראינו את ה-11 שיפתחו בליגה משחקים יחד. וולשמן הצטרף רק אתמול , פרנסיסקו שיחק רק 10 דקות ולמיטב ידיעתי אמור להצטרף בלם זר נוסף. אני סבור שצריך להביא קשר נוסף עם יכולות התקפיות, אך לדעתי זה יכול לחכות גם לשבוע הבא כאשר ניתן להניח שייפלטו לא מעט שחקנים מהסגל הרחב של מכבי ת"א, שככל הנראה יודחו השבוע מאירופה. לדעתי הקבוצה גילתה יכולת טובה בחלק ניכר מהמשחקים. ברוב דקות המשחק נגד נתניה היינו עדיפים לדעתי, נגד קרית שמונה וגם במחצית הראשונה נגד כפר סבא הקבוצה נראתה טוב. אתמול, להוציא דקות בודדות, הקבוצה כולה הייתה חלשה (אולי להוציא את בוריץ'). יש לשים לב ודגש (במיוחד סילבס/מאמן הכושר) שבכל המשחקים ששוחקו חלה ירידה דראסטית ביכולת בין המחצית הראשונה לשנייה. נגד חדרה אתמול זה בא לידי ביטוי באופן כפול שכן, שוב הייתה ירידה חדה ביכולת שלנו במחצית השנייה ומנגד חדרה מגלה יכולת טובה בדקות האחרונות בכל המשחקים שלה".