"זה יותר מרגיע כשיש מי שיודע להציל"

אומרת אמא מקרית מוצקין, לאחר שמשרד החינוך סיים את מאבק ההורים האלרגיים ואפשר לצוותי החינוך ללמוד להשתמש במזרק שיציל בעת תגובה אלרגית. בקריות מאות הורים נושמים לרווחה

אחת מהמלחמות הקיץ, הייתה ללא ספק של ההורים לילדים האלרגיים, שהתחילו את החופש הגדול בידיעה, שבמשרד החינוך ניתנה הוראה שלא לתת לצוותי החינוך ללמוד איך להשתמש במזרק, במקרה חירום.

עמותת יה"ל של ההורים האלרגיים יצאה למלחמה, בסופה, לפני מספר ימים הודיעה המפקחת על תחום הבריאות במשרד החינוך, עירית לבנה, כי ההחלטה השתנתה וכי יש לאפשר לצוותי החינוך והמורים לעבור הדרכות שישמשו אותם במקרה חירום, להצלת הילדים.

בחוזר מנכ"ל שהוציאה לבנה להורים, נכתב כי על מנהלי מוסדות החינוך, על מנהלי מוסדות החינוך להקדיש זמן במסגרת ימי ההיערכות לקביעת דרכי ההתנהלות, כשבמוסד לומד תלמיד הסובל מאלרגיה למוצרי מזון, וכן להדרכה ממוקדת בנושא השימוש במזרק האפינפרין. "למותר לציין כי קיימת חובה בדין להושיט עזרה לאדם הנמצא בסכנה חמורה ומידית לחייו, לשלמות גופו או לבריאותו, וכי סיוע כאמור נהנה ככלל מהגנת הדין בכל הקשור להעמדה לדין פלילי", נכתב.

לבנה ציינה עוד כי בינואר האחרון נכנס לתוקף חוק החזקת תכשיר אפינפרין במוסדות חינוך ובמקומות ציבוריים, מה שמחייב את מוסדות החינוך להציב את המזרק במקום מרכזי ונגיש, שישמש במקרה של חשד לתגובה אלרגית מסכנת חיים.

"הבת שלי עולה לגן חובה ובכל שנה מחדש, אני צריכה לחזור על הבדיקות ולצאת למלחמה, על מנת שיתנו לה סייעת צמודה בגן", אמרה השבוע אמא מקרית מוצקין. "בשנה הבאה היא תעלה לכיתה א' ואם יהיו אנשי צוות שידעו להשתמש במזרק מציל חיים, כמובן שאהיה רגועה במהלך שהותה בבית הספר ולא אקפוץ מכל טלפון שאקבל. באופן כללי, זה יותר מרגיע שיש מי שיודע להציל".

אודות הילה מלמד

אולי יעניין אותך גם?

מימוש זכויות אי ספיקת כליות

מידע על מימוש זכויות והחזרי מס לחולים באי ספיקת כליות

בשנים האחרונות יותר ויותר חולים מאובחנים כסובלים ממחלות כליות שונות ובהם גם אי ספיקת כליות, …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *