לכבוד יום הסנדוויץ' הבינלאומי, קבלו את הסנדוויצ'ים המומלצים ביותר בחיפה והקריות
הסנדוויץ' נכנס לחיינו במאה ה-18, כשהרוזן הרביעי מסנדוויץ', ג'ון מונטיאגיו, הורה למשרתיו להכניס בשר בין שתי פרוסות לחם ולהביאו אליו. הרוזן מונטיאגיו עשה זאת כדי לא לקום משולחן ההימורים, גם לא כדי לאכול, אבל עבור רובנו, הסנדוויץ' הפך להיות חלק בלתי נפרד מהתפריט היומיומי. לקראת יום הסנדוויץ' הבינלאומי החל היום, קבלו את הסנדוויצ'ים המומלצים שלנו
בית קפה סנדוויץ' בר טוק טוקי:
אחד מהעסקים הוותיקים והידועים בחיפה שבמרוצת השנים הפך לאתר עלייה לרגל, עבור תושבי חיפה בכלל והכרמל בפרט. המקום הקטן והמזמין שמנוהל באהבה על ידי זיו בלפר, כבר למעלה משני עשורים, מציע קפה איכותי לצד ארוחות בוקר מפנקות. באותה נשימה, אי אפשר שלא להזכיר את גולת הכותרת של המקום – הסנדוויצ'ים הטריים והעשירים בכל טוב הארץ (וחו"ל) במיטב הנקניקים, הגבינות והסלטים שנעשים במקום.
בין אם אנחנו באים לשופינג במרכז חורב, בין אם סתם אנחנו באזור ובין אם יש לנו חשק בלתי ניתן לשליטה, אין בכלל שאלה לאן יהיו פנינו מועדות, לסנדוויץ' הרגיל שאנחנו כבר שנים מזמינים. הבחירה של בלפר היא בגט קורנביף עם גבינה צהובה.
בגט קורנביף עם גבינה צהובה:
בגט חם ופריך, בתוכו נתח קורנביף עסיסי ועליו גבינה מומסת ונוזלת שעוטפת אותו. מתחת מתחבאים להם מלפפונים טריים לצד כבושים, עגבניות, חסה וכמובן סלט הקולסלאו האגדי שמשדרג כל סנדוויץ' למנת גורמה.
מתי לבוא?
ימים א' – ש': 06:00 – 21:00
כתובת: חורב 18
טלפון להזמנת מקום: 04-8-111-830
צ'יצ'ו:
את הכינוי "צ'יצ'ו" קיבל ליאל מזרחי מסבתו רות ז"ל. כמי שבא ממשפחה שמטבח ואהבה לבישול אותנטי הם חלק מהדי אן איי הבסיסי שלה, ליאל מינף את כישרונו וסיים בהצטיינות את לימודי הטבחות שלו במכללת "דן גורמה". בשילוב של געגוע וכישרון הוא פתח את "צ'יצ'ו", קונספט ייחודי שמשלב טעמים של געגועים לבית סבתא של פעם עם הקצב ורוח התקופה בה אנו חיים.
אל ליאל וביאטריס אימו, הצטרף השותף גילי בניטה וביחד הם חידדו את הקונספט של הסנדוויץ' המדהים, שהוא לא פחות מארוחה עשירה של כריך עם קציצות בטעם ביתי עם טאץ' של שף. ביחד פתחו את הסניף הנוסף בשרונה מרקט בתל אביב ועוד השנה, צפויים להיפתח עוד שני סניפים חדשים בפתח תקווה ואור עקיבא.
צילום: עצמי
סנדוויץ' עזיזה:
לחם פראנה עשיר ומפנק עם קציצות בקר, טחינה, מטבוחה, ממרח לימון כבוש, מלפפון חמוץ ופטרוזיליה קצוצה. אוהבי החריף מוסיפים גם קצת מהאריסה הביתית שמעניקה עוקץ פיקנטי מושלם.
מתי לבוא?
ימים א' – ה': 11:00 – 23:00
ימי ו': 11:00 – 15:30
שבת: תצטרכו להתאפק.
כתובת: נתנזון 6, עיר תחתית חיפה.
טלפון להזמנות: 1-700-502545
אוסישקין:
בשבוע הבא ישיק אופק שושן את אוסישקין בקונספט קצת אחר. במקום תוכלו למצוא תפריט חלבי מגוון, הכולל סלטים, ארוחות בוקר וטוסטים, אבל המקום יכלול התמחות בכריכים מכל הסוגים וכל המינים, כשהדגש הוא סנדוויצ'ים מיוחדים. צביון הבייגלה יישמר ויאפה בכל יום במקום, הסנדוויצ'ים יוכנו מהבייגלה המיוחד, אותו מכינה, מדי בוקר, סבתא רוחמה. בשל העובדה שסבתא רוחמה נמצאת במקום רק בין השעות 08:00 – 12:00 בבוקר, אנשים מגיעים מכל האזור, כדי לאכול את הבייגלה שלה, טרי וחם.
צילום: פרסום טאצ'
הכריך של סבתא:
הכריך של סבתא כולל בייגל בעבודת יד של סבתא רוחמה, סלומון מעושן, ביצת עין, גבינת שמנת, חסה אייסברג, עגבנייה ובצל סגול. הכריך צרוב בחמאת שום.
מתי לבוא?
ימים ראשון – שישי.
בשבת: תצטרכו להתאפק.
כתובת: אוסישקין 30 קרית מוצקין
טלפון להזמנות: 054-6860415
קפה קפה סניף לב המפרץ:
בקפה קפה בקניון הסינמול לב המפרץ מצאנו אי של שפיות קולינרית בתוך כל הקלחת הממוסחרת של המזון המהיר. בקומה השנייה של הקניון, ליד אולמות הקולנוע התיישבנו רגע לפני יריית הפתיחה של מסע השופינג כשמאור עובד, אחד הבעלים ניגש אלינו עם חיוך מזמין ושאל אותנו לשלומנו. סיפרנו לו שאנחנו רגע לפני מסע שופינג וביקשנו המלצה על סנדוויץ', שיהיה יריית הפתיחה ליום כיף שלנו ומבלי למצמץ הוא ענה במהירות "בוקר בקרואסון".
חד משמעית החלטנו פה אחד שזאת הייתה הבחירה הטובה ביותר להתחלת היום הזה. מלאה באנרגיה וחטאים קטנים המנה הזאת סיפקה לנו אנרגיה למשך היום כולו ונתנה לנו עוד סיבה מצוינת לתכנן את היום המגבש הבא שלנו, רק בשביל הקרואסון המדהים.
בוקר בקרואסון:
קרואסון חמאה שנאפה במקום במילוי גבינת שמנת קטיפתית, ביצה מקושקשת רעננה, עגבניות טריות וחסה פריכה. יותר מזה? זה גם מגיע עם שתיה קלה ומוגש לאורך כל שעות היום.
מתי לבוא?
ימים א' – ו': 08:00 – 23:00
שבת: 09:45 – 00:00
כתובת: קניון לב המפרץ, שדרות ההסתדרות 55, חיפה
סנדוויץ' בר טיבי:
למעלה משני עשורים שאהרון וסנדרין טיבי מבשלים לתושבי הכרמל עם הרבה אהבה, שבאה לידי ביטוי בארוחות הבוקר והכריכים המעולים שהם מכינים במקום. במקום קטן ואינטימי, הם מכינים את כל המטעמים שלהם עם הרבה אהבה, הרבה רגש והמון כישרון וטעם טוב של סנדרין, שעד עכשיו לא ברור איך היא לא הגיעה למאסטר שף.
בתוך כל הרעש וההמולה של מרכז הכרמל בסנדוויץ' טיבי, גילינו פינה ירוקה ושקטה, בה הזמן עוצר מלכת ואפשר לעזוב הכול וליהנות מהריחות והטעמים של כל הטוב שאהרון וסנדרין מגישים, עם חיוך רחב ומזמין. מדהים לראות שדור שלם של ילדים שגדלו על הסנדוויצ'ים שלהם, הם היום אנשי עסקים מצליחים שממשיכים לחזור לאותו המקום ולהתענג על הטעם המוכר בכל יום ויום.
צילום: עצמי
בגט עם שניצל וסלטים של השפית:
בגט מלא בכל טוב, המשלב סלט טורקי שעשוי מאריסה מתוקה, בצל קצוץ ופטרוזיליה, חצילים אפויים בתנור, סחוג ירוק אסלי של פלפלים ושום וסלט ירקות קצוץ דק דק. את המרכיב הסודי של הבלילה המיוחדת שעוטפת את השניצל לא הצלחנו להוציא מהם, פשוט תצטרכו לבוא, לטעום וללקק את האצבעות. אגב, הכל תוצרת בית, לא תמצאו שם שום דבר קנוי.
מתי לבוא?
ימים א' – ה': 09:00 – 19:00
ימי ו': סגור לכבוד שבת המלכה
כתובת: שדרות הנשיא 69, חיפה.
טלפון: 04-859-7676