מה זה לעזאזל הדגל הסגול?

קיץ וחם ורובנו נמלטים אל הים כדי להפיג קצת את החום. אנו שמחים כשהדגל על החוף הוא לבן, קצת חוששים כשהוא אדום ומשתדלים שלא להיכנס כשהדגל שחור, אבל מה עושים כשיש דגל סגול?

חום יולי אוגוסט אומנם כבד מאוד בעונת הרחצה הנוכחית, אבל נראה שלמתרחצים הצעירים זה לא כל כך מפריע, להיפך, הם צרכני ויטמין די מתמידים, אפשר לומר שחלקם לא הולכים לים, אם לא מספיק חם. לעומת זאת, מי שמגיע לים בשעות המאוחרות, יכול להבין שהעולם לא שייך רק לצעירים וניתן להבחין באוכלוסייה מבוגרת יותר, חלקה עושה ספורט בשעות בין הערביים וחלקה נהנית מהנוף המרהיב של מפרץ חיפה, שלפעמים קשה להאמין שהוא שלנו. סיור קטן בחופי חיפה והקריות חשף אותנו למתרחצים הכי הדוקים בחופים המקומיים, אבל מי מהם באמת ידע מה מסמל הדגל הסגול?

אביב עוזרי, בת 24 מקרית ים

פעם הייתה שמועה. עוזרי
צילום: עצמי

מה מביא אותך לים ובאיזה שעות?

"הים מעניק לי מעין תחושת שחרור מכל הצרות. בגלל שאני גרה ממש צמוד לים, אפשר להגיד שאני מבלה בו שעות נוספות, בעיקר בשעות הצהריים, אבל גם בערב, לפעמים יוצא לי ללכת עם חברים או לבד, לנקות את הראש".

דגל סגול, קיים או לא? ומה הוא אומר?

"זכור לי שפעם הייתה שמועה על דגל חדש שעומד לצאת, שאמור להודיע למתרחצים אם יש מדוזות נראה לי שבקריות זו הצרה האחרונה שצריך לדאוג לה".

מה החוף האהוב עלייך בחיפה והקריות?

"אני אוהבת את כל החופים בחיפה והקריות, אבל אני חושבת שלאן אעדיף ללכת זה תלוי סיטואציה. אם זה בזרימה ובספונטניות, אני חושבת שאלך לחוף ימית, או לחוף השקט, משמאל לחוף נאות. כשזה הופך ליותר מאורגן, בדרך כלל אני מוצאת את עצמי בחופים הדרומיים של חיפה, שעמוסים בחודשי הקיץ ומהווים מקום מפגש לבני גילי".

רז פיליפ, בן 24 מקרית חיים

ידעתי את זה. פיליפ
צילום: עצמי

מה מביא אותך לים ובאיזה שעות?

"אני אוהב את השמש ואוהב לשבת עם חברים בים, אין סיכוי שיהיה סוף שבוע שלם, שלא אבלה בים לפחות פעם אחת, זה הבית השני. בערב? אין סיכוי, בצהריים זה קלאסי, כולם מתעוררים מבילוי של ערב לפני ונזרקים על איזו מיטת שיזוף בים".

דגל סגול, קיים או לא? ומה הוא אומר?

"האמת שידעתי כחלק מלימודי הסקיפר שלי, שדגל סגול אומר שיש מדוזות".

מה החוף האהוב עלייך בחיפה והקריות?

"בלאנגה כמובן, הסיבה היא בעיקר הקרבה לבית, כיף להתניע את האוטו ולהגיע לים תוך חמש דקות".

שחף נחום, בת 22 מקרית אתא

די נו, קיים? נחום
צילום: עצמי

מה מביא אותך לים ובאיזה שעות?

"השיזוף, הרוגע, והאווירה. לא סתם אומרים שים זה המקום המושלם, מבחינתי כשאני מגיעה והשמש קופחת עלי, נגמרות הדאגות בחיים, לפחות כל עוד אני בים, שזה בדרך כלל עד שעות אחר הצהרים המאוחרות".

דגל סגול, קיים או לא? ומה הוא אומר?

"אין לי מושג אם קיים דבר כזה, די נו, קיים?".

מה החוף האהוב עלייך בחיפה והקריות?

"אם אין אופציה לנסוע לטבריה, לאחד מחופי הכנרת, זה רק חוף קרית חיים, בלאנגה".

מאור שוקרון, בן 23 מקרית ביאליק

לא נראה לי שיש דגל כזה. שוקרון
צילום: עצמי

מה מביא אותך לים ובאיזה שעות?

"השלווה והשקט, מבחינתי ים זה להתנתק לכמה שעות מהשגרה היומיומית, לשים את כל הבעיות בצד. למרות שאני יותר איש של טיול בשבת".

דגל סגול, קיים או לא? ומה הוא אומר?

"לא נראה לי שיש דגל כזה".

מה החוף האהוב עלייך בחיפה והקריות?

"קהונה וחוף הסטודנטים אהובים עלי בין חופי חיפה, אבל כמו כל קרייתי טוב, אני גם אגיד בלאנגה".

נתיב פיליבה, בן 24 מקרית ביאליק

מה הקשר בין סגול למדוזות. פיליבה
צילום: עצמי

מה מביא אותך לים ובאיזה שעות?

"לרוב יוצא לי ללכת לים רק בסופי שבוע, ככה שהוא בא לידי ביטוי כמקום להירגע ולסיים שבוע עמוס, לצבור אנרגיות לשבוע החדש. הרי מה רע בכוס בירה קרה תחת השמש הרותחת? השעה האידיאלית לים בעיני היא 13:00 בצהרים, לא פחות ולא יותר".

דגל סגול, קיים או לא? ומה הוא אומר?

"לא שמעתי על דבר כזה, אבל אם הייתי צריך לעצב דגל, שמזהיר מפני מדוזות, הייתי הולך על דגל עם ציור של ג'לי או דג, מה הקשר בין סגול למדוזה?".

מה החוף האהוב עלייך בחיפה והקריות?

"לגבי חופים בקריות, כשאומרים ים, דבר ראשון שעולה לי לראש זה בלאנגה. אם מדברים בכנות, אני אישית יותר מעדיף את חוף הסטודנטים ואת החוף הדרומי בחיפה, אבל הכל תלוי בזרימה".

אופק ישראלי, בת 23 מקרית חיים

לא שמעתי על דבר כזה. ישראלי
צילום: עצמי

מה מביא אותך לים ובאיזה שעות?

"הקיץ. סוף סוף תחושה של שבת בצהרים עם החברות, שמש, פירות וכמובן שיזוף לא יזיק".

דגל סגול, קיים או לא? ומה הוא אומר?

"לא שמעתי על דבר כזה"

מה החוף האהוב עלייך בחיפה והקריות?

"ימית, אני מאוד אוהבת את המוזיקה, יש שם אווירה ממש טובה ושמחה. אם בא לי משהו יותר רגוע, כנראה שאסע למרקי בחיפה".

אודות אבירם פישר

אולי יעניין אותך גם?

מכבי חיפה תתמודד הערב בקרב על תואר. הופעת בכורה לפיירו

לאחר כחודש וחצי מסיום העונה הקודמת, שהסתיימה בטעם חמוץ עם אובדן הגביע, ולאחר ששבה ממחנה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *