במכבי חיפה מרוצים מאוד מהשלמת הפאזל בכל מה שנוגע לשחקני הרכש הזרים. המטרה היתה להנחית בכפר גלים בלם וקשר אחורי והמטרה הושגה בדמותם של שני שחקנים בינלאומיים, בלם נבחרת אוסטרליה טרנט סיינסבורי והקשר האחורי הקמרוני ז׳נדו פוקס, שהגיע כמושאל לעונה עם אופציית רכישה מקבוצת אלאבס הספרדית.
כאשר מסתכלים על השחקנים הזרים שהגיעו העונה, אין ספק שהירוקים עשו קפיצת מדרגה רצינית מבחינת האיכות והרזומה, אבל עכשיו חובת ההוכחה תהיה על השחקנים עצמם ועל הצוות המקצועי שידע להפיק מהם את המירב.
הקשר הקמרוני עדיין לא נרשם בהתאחדות כיוון שלמכבי חיפה יש כבר שישה זרים רשומים והיא צריכה להעביר שחקן אחד לקבוצה אחרת, כאשר המגן הניגרי הצעיר אוטין יעבור כנראה בהשאלה לאחת מקבוצות ליגת העל כיוון שהשוק באירופה כבר סגור כמעט במאת האחוזים. עד שזה או לחילופין, אזרוח שוער המשנה, ג׳וש כהן לא יקרה,לא תוכל מכבי חיפה לרשום את הקמרוני כשחקן מן המניין ונותרו למכבי חיפה שבעה ימים כדי לסיים את הסאגה הזאת.
שלושת שחקניה הצעירים של הקבוצה, יהב גורפינקל, עופרי ארד ומוחמד אבו פאני, יחזרו היום ארצה לאחר ששיחקו אתמול במדי הנבחרת הצעירה בקזחסטן והשיגו ניצחון נאה 1:2 בחוץ, כאשר אבו פאני שנכנס כמחליף בישל את שער הניצחון.
למאמן מרקו בלבול נותרו שבעה ימים להחליט את מי הוא משחרר מהסגל בהשאלה (אוטין, גורפינקל, בן דויד, אבו פאני) לאחר שכבר שחרר את החלוץ גיל יצחק להשאלה בראשון לציון והקפיא את אליסון דוס סנטוס, שעדיין לא חתם באף קבוצה ולכן לא ניתן להקפיא שחקן נוסף עד שלא יעשה כן. בשל מצבת הזרים לא יגיע מגן שמאלי זר, והסיכוי שינחיתו כאן ישראלי לאחר שאופציית טוואטחה הסתיימה אתמול כאשר חתם בקבוצה ההונגרית לודוגורץ לא גדול , זה נראה שאודו אוטין יושאל כנראה להפועל חדרה מה שישאיר בקבוצה את יהב גורפינקל כמגן שמאלי מחליף לסאן מנחם.
הקבוצה החלה את ההכנות למשחק הליגה החשוב בשבת הקרובה במסגרת המחזור השלישי מול הפועל קרית שמונה ונראה שמכבי חיפה תשחק עם ארבעה בהגנה. פוקס כרגע כאמור לא שחקן מן המניין ולכן לא יהיה בסגל למשחק, מה שישאיר את נטע לביא ויובל אשכנזי להחזיק את מרכז השדה. מרקו בלבול אמור להתחיל לשתף את הקיצוני השמאלי ההולנדי יאניק ווילדסחוט שנראה מצויין באימונים, ויחליט על הסגל וההרכב עד האימון המסכם בשישי.