מתחילת השנה נרשמה עלייה של כ-30 אחוזים בדוחות שרשם אגף התנועה במשטרה ומספר הדו"חות עומד על יותר מ-200 אלף דוחות במסגרת מתחם העבירות שהוגדר וזאת בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד שבה נרשמו כ-156 אלף דוחות בתחום הבינעירוני.
מתחילת השנה ועם כניסתו של ראש אגף התנועה ניצב אבי אדרי, המשיכו לפעול שוטרי אגף התנועה תוך מיקוד והגברת האכיפה בעבירות מסכנות חיים ועבירות בריונות כביש, פעילות זו התמקדה בכבישים משפיעים ומועדים שבהם יש את מירב הנפגעים והתאונות, וזאת על פי ניתוח מחקרי של הכבישים באמצעות מחלקת המחקר ופיתוח של האגף.
במסגרת מדיניות האכיפה של פיקוד אגף התנועה חלה עלייה באכיפה בעבירות שצוינו. מתחילת השנה מכלל הדו"חות שנרשמו באגף התנועה, כ- 95 אחוזים מתוכם נרשמו בתוך צירי המיקוד שנותחו והוגדרו כמועדים לתאונות דרכים.
מתחילת השנה נרשמו לנהגים למעלה מ-39 אלף דו"חות בגין עבירת מהירות באמצעות שוטרים בשטח, בתקופה מקבילה אשתקד נרשמו כ-31 אלף דו"חות מה שמצביע על עלייה של 25 אחוזים באכיפה בגין עבירה זו בתחום הבינעירוני.
נתפסו למעלה מ-2,800 נהגים שנהגו תחת השפעת אלכוהול, נתון דומה לשנה שעברה. אגף התנועה סימן את עבירת השימוש בטלפון נייד כעבירה מסכנת חיים ונתן דגש באכיפה. מנתוני מחלקת מחקר עולה כי נרשמה עלייה של 96 אחוז בכמות הדו"חות שנרשמו לנהגים ביחס לתקופה מקבילה אשתקד, דהיינו נרשמו השנה כ-49 אלף דו"חות בגין עבירה זו, הגוררת בצידה קנס של 1000 שקלים ושמונה נקודות.
המשאיות מהוות כ- 3.5 אחוזים מסך כל הנסועה, מעורבותם בתאונות דרכים קטלניות הינה פי חמישה. במסגרת מיקוד האכיפה נגד נהגי כלי רכב כבדים ומשלחיהם עולה כי, נרשמו כ-15 אלף דו"חות בגין עבירות מסכנות חיים. עלייה של תשעה אחוזים באכיפה ביחס לתקופה מקבילה אשתקד.
עוד נמסר מאגף התנועה כי נכון להיום (חמישי) מתחילת השנה קיימת ירידה של ארבעה אחוזים בהרוגים ביחס לאשתקד, 125 הרוגים לעומת 130 בתקופה המקבילה בשנה שעברה. בתחום התאונות החמורות והקשות בשטח העירוני קיימת ירידה משמעותית המסתכמת ב- 25 אחוזים פחות מאשתקד, ובסך הכל פחות 137 תאונות קשות. כפועל יוצא כמות הנפגעים פחתה ונכון להיום כ-160 נפגעים פחות בתאונות הקשות. גם בתחום הבינעירוני נרשמה מגמת ירידה ומתחילת השנה נרשמה ירידה של 23 אחוזים בתאונות הקשות לעומת אשתקד.