צומת אשדוד

מכבי חיפה הפסידה להפועל באר שבע במשחק החזרה לסמי עופר, 2-0 תוך כדי תצוגת כדורגל חלשה מאוד.
המאמן ברק בכר יצטרך לעשות חשבון נפש עם עצמו והצוות שלו , בנוגע לשחקני ההרכב והמערכים שהוא בוחר לשחק, מפני שניכר שמשהו חורק מחשבתית ויצירתית והכל נראה כבוי וחסר אנרגיה.

לאחר מחצית ראשונה מהוססת ולא טובה של שתי הקבוצות,הירוקים נעלמו לגמרי בחצי השני, והקבוצה של המאמן המצוין רן קוז'וך השתלטה על המשחק לחלוטין וניצחה עם שערים של קאנגווה (68) ופרץ (88) – שהעלו אותה לפסגה . ההפסד הזה היה השלישי העונה למכבי חיפה שלא מצליחה לנצח את קבוצות הפלייאוף העליון ושוב בכר והקבוצה מעוררים המון סימני שאלה על העונה הזאת ובמיוחד על בניית הקבוצה המאוחרת והלא טובה של ברק בכר ושל גל אלברמן .

המון דיברו השבוע, שסמי עופר מלא מאז המחזור הראשון, יטריף את השחקנים (במיוחד הזרים) אך הבעיות המקצועיות הרבות הכריעו את הכף והקבוצה הפסידה 2:0 להפועל באר-שבע הלוהטת שבפסגת הליגה .קינגס קאנגווה כבש בדקה ה-68 מבישול של אליאל פרץ, שהכפיל את היתרון 20 דקות לאחר מכן .

מכבי חיפה מנגד, שהגיעה למשחק , עם 10 נקודות מ-12 האחרונות, ספגה הפסד שלישי העונה והיא במקום הרביעי עם 23 נקודות.

מכבי חיפה עשתה קולות של חזרה למערך 4:3:3, אך זה לא היה יכול להתקיים עם שני מגינים שהם למעשה הרבה יותר בלמים ,דווקא הייתה מעט טובה יותר בחצי הראשון כאשר הגיעה לשתי הזדמנויות טובות מהרגליים של ליאור רפאלוב ודין דוד.
אבל כאמור בחצי השני הירוקים נעלמו לחלוטין, המשחק הפך לאיטי יותר, ובאר-שבע עלתה ליתרון בדקה ה-68 משער של קנגוואה .
החילופים המאוחרים של בכר החלישו עוד יותר את הקבוצה , ובמגרש נראתה רק הקבוצה מהדרום.
בדקה ה-88 סגר את הסיפור אליאל פרץ ושלח את אוהדי הקבוצה הירוקה הביתה חפויי ראש.

ברק בכר מגיע לצומת דרכים חשוב , הן מבחינת עונת המשחקים הנוכחית והן מבחינה מקצועית אישית .
המאמן המעוטר שעזב את מכבי חיפה בעונה שעברה לטובת הכוכב האדום בלגרד, פוטר משם בינואר ולמעשה חזר למכבי חיפה באפריל לטובת מטרה אחת, אליפות.
הוא כשל עם מכבי חיפה בהעפלה לאירופה בהדחה מביכה מול סבאח האזרית, הוא בנה את הקבוצה מאוחר, הוא נראה שפוף , חסר אנרגיה , חסר כריזמה , מה שמביא אותו להיות חסר השפעה על הקבוצה.
בנוסף הוא גם נאלץ להיכנע לתכתיבי ההנהלה שלא אישרו את גיא צרפתי כעוזר המאמן , שקבעו ששריף כיוף יהיה השוער הראשון , שהחליטו שהשוער השני לא יהווה תחרות לשוער הראשון, ששיחררו את פיירו ליוון ולא הביאו חלוץ מחליף, שהחליטו שהקבוצה תהיה עם חמישה זרים עד לינואר .
בכר למעשה נראה לא בארוע והפך למובל ולא למוביל.
הוא בוחר במערכים והרכבים לא נכונים, נותן לשחקני התקפה מובהקים לשחק על כל הקו ולעשות הגנה, והוא ממשיך להתעקש על שחקנים שנראים כבויים ולא בכושר.

מחר ( שבת) יתארחו בכר והחניכים שלו במגרש הקשה באשדוד מול הקבוצה המקומית במשחק של להיות או לחדול , והמאמן החיפאי יצטרך להוכיח לכולם שעדין כוחו במותניו ושהוא לא שכח לאמן כדורגל.

 

אודות בני סלמון

אולי יעניין אותך גם?

היום בסמי עופר: מכבי חיפה מכוונת לפלייאוף ליגת האלופות

מכבי חיפה החלה בהכנות שלה לקראת הסיבוב השלישי במוקדמות ליגת האלופות, כאשר תארח היום את אלופת קפריסין, אפולון לימסול. מכבי חיפה תרצה להבטיח את העפלתה לשלב הפלייאוף, ולמעשה את שלב הבתים של הליגה האירופית וכבר לנסותלהכריע את ההתמודדות בבית החם והמלא שלה ולמנוע הסתבכויות מיותרות בגומלין, שבוע לאחר מכן בניקוסיה. הקהל הירוק בפיראוס. קרדיט, מכבי חיפה האתר הרשמי מכבי חיפה יצאה למשחק חוץ בלי הרבה סיכויים בפיראוס ונתנה את אחד המשחקים הגדולים ביותר בהיסטוריה של קבוצהישראלית במשחק חוץ, בטח במפעל הזה, כאשר הביסה את אולימפיאקוס 0-4 משערים של שרי, צמד של פיירו וקינוח שלאבו פאני. מכבי חיפה לקחה בעקבות הניצחון את הזכות להיות מדורגת וכאמור תפגוש את אפולון לימסול היום בשעה 20:00 באצטדיון סמי עופר. פרנדזי פיירו …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *