מלון מצפה הימים אותו רכשה ישרוטל לפני כשלוש שנים, צפוי להיפתח בראש השנה בחודש ספטמבר הקרוב, בתום שיפוץ מלא מהיסוד שביצעה הרשת בשנה האחרונה. עם ההשקעה הגדולה בשדרוג המבנה וחווית האירוח, והצטרפותו של מצפה הימים לקבוצת מלונות היוקרה של הרשת, הושם דגש גם על תחום הקולינריה במלון ובמסעדה הצמודה לו. בהתאם לכך, התקבלה ברשת ההחלטה על החיבור עם השף ארז קומרובסקי, המזוהה מאוד עם אזור הגליל והמטבח הגלילי, ואשר מאמינים בניסיונו ובכישוריו הרבים להוביל את הפן הקולינרי היצירתי במלון.
רשת מלונות ישרוטל והשף ארז קומרובסקי חתמו על הסכם ייעוץ וליווי קולינרי למלון מצפה הימים היוקרתי והמחודש. בנוסף נחתם ביניהם הסכם למסעדה חדשה שתיפתח עם סיום השיפוץ במלון, בשם 'גריל עץ'.
ההסכם בין הצדדים נחתם לשנתיים והוא כולל את הרכבת התפריטים, בשלושה המתחמים העיקריים: מסעדת המלון הצמחונית, בר המלון, ומסעדת 'גריל.עץ' החדשה. לכל אחד מהם, נבנה תפריט ייחודי הנשען על החווה האורגנית של מצפה הימים, על פי קונספט העושה שימוש בחומרי גלם טריים ועונתיים.
המסעדה במלון תתבסס על תפריט חלבי צמחוני, עם דגש על טריות, אשר תבוא לידי ביטוי בחומרי הגלם הנאספים מדי יום מחוות המלון, ביניהם: חלב, גבינות, ירקות ופירות, ובהכנה הפרונטלית, אל מול האורח. בנוסף יוגשו מדי יום לחמים ומאפים טריים ממאפיית המלון.
מטבח המלון יהיה כשר בהשגחת הרבנות צפת ובמסעדה יוצב טאבון גדול מימדים ממנו יצאו מרבית המנות בתפריט, הכולל גם מנות דגים וכמובן טעמים מהמטבח הגלילי המקומי.
"גריל.עץ", המסעדה החדשה שתיפתח בצמוד למלון, תהיה שיפודיה גלילית עדכנית. הקונספט שיוביל את התפריט במסעדה הוא בשר גריל שיוגש על שיפודי ענפים מהחווה, אשר יעניקו ארומה מיוחדת למנות: ענפי אלון, ענפי זית, ענפי הדרים, ענפי שזיפים, ענפי זמרות ענבים.
מיקום המסעדה בתוך החווה האורגנית מעצים את המונח 'מהחווה לשולחן' ומאפשר לסועדים ליהנות מחומרי גלם טריים ועונתיים, מהערוגה היישר לצלחת. בתפריט ניתן דגש רב והתייחסות לירקות הטריים, לצד מנות הבשר המגוונות. גם הקינוחים במסעדה יוכנו במקום מחומרי גלם מקומיים טריים.