הזמר אורן ת'ורג'מן יופיע ביום העצמאות בקרית ביאליק ובעיר התחתית בחיפה ודווקא בקרית אתא, העיר בה החל את הקריירה המוזיקלית שלו, הוא לא מקבל הזדמנות, למרות שהופיע על במות גדולות
אורן ת'ורג'מן (27) הוא כבר מזמן שם מוכר במוזיקה הים תיכונית ובימים אלה, הוא הכי גאה בפרויקט אליו הוא משתייך, חלק מסל התרבות במשרד החינוך, במסגרתו הוא מופיע עם הזמר עמרי סבאח, במופע "מהפיכה של שמחה", בה הם מציגים את המוזיקה המזרחית, מאז ועד היום. כל מה שעשה בשנים האחרונות, את כל ההצלחות שלו והבמות הגדולות עליהן הופיע, עדיין לא עוזר לו לקבל הופעה ביום העצמאות, בעיר בה גדל והופיע בהתנדבות לאורך השנים.
(צילום: ג'קה)
ביום העצמאות יופיע ת'ורג'מן במופעים העירוניים של קרית ביאליק והעיר התחתית בחיפה, וזה מעצבן אותו שדווקא בקרית אתא הוא לא מקבל את ההזדמנות להופיע. "מגיל מאוד צעיר למדתי בקונסרבטוריון העירוני בקרית אתא וסיימתי בהצטיינות. במהלך השנים הופעתי באירועים של יד ושם, בגני ילדים, בתי אבות ובכל מסגרת קהילתית אפשרות בהתנדבות. נתתי מהזמן הפרטי שלי ומאהבה, כי הרגשתי שאני תורם משהו למערכת. אחרי שהשתפשפתי והופעתי עם אומנים גדולים ובמות גדולות, דווקא בעיר שלך עושים לך טובה וזה מאכזב. כשהייתי ילד שרתי בטקס עירוני בקרית אתא, כשראש העיר נכח בו והוא חיבק אותי ואמר: 'אל תדאג, אתה עוד תהנה פה', הוא נתן לי ביטחון שיש לי דרך לעשות אבל היא תשתלם לי. אני יודע שראש העיר לא מקבל החלטות כאלה, וזה עדיין מאכזב".
ת'ורג'מן גדל בקרית אתא ואחד הזיכרונות הראשונים שלו הקשורים למוזיקה נעוצים אי שם בגיל שלוש. "היינו באירוע משפחתי ואבא הרים אותי על הכתפיים ופילס דרך אל הבמה, נתן לי מיקרופון ואמר לי לשיר. התחלתי לשיר ומאז כולם ידעו שזה היעוד שלי".
בגיל שמונה הייתה הפעם הראשונה שהוא עמד על במה, בהופעה של בית הספר. הוא שר את השיר "שמע ישראל" והצליח לרגש מאות תלמידים. הוא החל ללמוד פיתוח קול בקונסרבטוריון העירוני בקרית אתא.
לצבא התגייס לאחר שסיים עשר שנות לימוד של פיתוח קול ומסלול לחמש יחידות בגרות בפיתוח קול, אופרה ותורת המוזיקה. הוא שובץ למשטרה צבאית ומשם התגלגל עד שהגיע לחיל הרבנות הצבאית וגילה שיש לה להקה צבאית. "הייתי חייב להיכנס אליהם ויום אחד דפקתי בדלת, ניגשתי למנהל הלהקה ואמרתי שאני רוצה להיבחן. אחרי חמש דקות שהוא בוחן אותי, יחד עם החזן הצבאי הראשי של צה"ל, הוא הגיע להחלטה שמגיע לי להיות בלהקה".
שברו את תקרת הזכוכית
הוא לא הפסיק לשיר לאורך כל הדר וביצע קאברים. בשנת 2015 הגיע עם אביו למעבד שי ראובני ומהר מאוד הוציא את הסינגל "את לא כאן", שכתבו והלחינו שולי זכאי וגיל נגר. אחר כך באו עוד שירים ות'ורג'מן התפתח בסצנה המוזיקלית.
(צילום: ג'קה)
הוא הופיע עם האולטראס בכל רחבי הארץ, הופיע עם הראפרים סאבלימינל וטליסמאן והחליט שהוא לוקח את זה צעד אחד קדימה ומתחיל לפתח קריירה עצמאית.
"התחלתי לעבוד על שירים והוצאתי את המופע 'אורן לייף שואו', הופעה שלי שמציגה את כל הדברים שעברתי בחמש השנים האחרונות, עם האולטראס, טאליסמן, עם סאבלימינל והשירים שלי. היום אני מופיע בפלטפורמה עם עמרי סבאח, במופע 'מהפיכה של שמחה', בתוכה אנחנו מציגים את המוזיקה המזרחית, מספרים איך זמרי המזרחית שברו את תקרת הזכוכית וגם כשאמרו להם לא, הם נלחמו והכניסו את המוזיקה המזרחית למיינסטרים. אנחנו מופיעים בכל בתי הספר בארץ וזו שליחות, כדי להראות לילדים שהם יכולים להצליח וללכת עם האמת שלהם, כמה שיגידו להם לא, כי הם יכולים להצליח ולהאמין בעצמם. זה פרויקט דרך סל תרבות של משרד החינוך, שכולל ארבעה נגנים ולהקה ואנחנו מופיעים בכל הארץ. בהתחלה, זה נראה קצת מוזר להופיע מול בני נוער, במיוחד עם שירים כמו הפרח בגני, אבל כשאנחנו מספרים להם את הסיפורים האישיים שלנו, איך התחלנו ואיך נקלענו למוזיקה המזרחית ומיינסטרים, כשהם קולטים את זה הם משתתפים, מה גם שאנחנו נותנים להם גם את המוזיקה שהם מכירים כמו עדן חסון ועדן בן זקן, שם הם בכלל עפים".
בשנה האחרונה הצליח להיכנס לבועת המוזיקה בתל אביב, הוא הכיר כותבים ומלחינים והתחבר עם אנשים שונים מתעשיית המוזיקה. "בתוך התעשייה התקרבתי לאנשים שהפכו לחברים שלי, כי כשאתה לא באמת אוהב את הבנאדם ויכול להיות חבר שלו ביומיום, אתה לא יכול לעשות איתו מוזיקה, כי זה לא באמת אמיתי. מאז שנפלתי עם מפיק מסוים, החלטתי שאני עובד רק עם חברים ואנשים קרובים. כשהכרתי את האולטראס, הם הפכו להיות חברים שלי, היה חיבור וכשיש כימיה, זה מעבר למוזיקה. ככה היה עם טליסמאן ועמרי סבח שאני מכיר מגיל עשר והוא הכיר לי את להקת אוברטון והכל מתחבר".
את להקת אוברטון, להקה שמופיעה בלייב בקאברים שונים, הכיר ת'ורג'מן לפני כחמש שנים, דרך סבח והיום הוא מופיע איתם. "עמרי סבח מכיר אותי מגיל עשר, הייתי שר אצלו בפאב הג'פטו וכשירון מלהקת אוברטון חיפש זמר מזרחי, עמרי חיבר בינינו. כשהגעתי ראיתי להקה חיה על הבמה והתרגשתי, ארבעה נגנים, זמרות ליווי ושיחקתי אותה הכי קול שיש, למרות שהתרגשתי. הם נתנו לי את ההזדמנות לשיר ולשמח אנשים, עליתי על הבמה ואני זוכר שזו הייתה ההופעה הכי מדהימה שהייתה לי, כי לזרום עם להקה חיה בלייב, זה היה מבחינתי מטורף. מאז הפכתי להיות הזמר הקבוע שלהם, כבר חמש שנים ואנחנו מופיעים בכל הארץ".