דרושה עזרת מלאכים

העמותה של סיון אבישג דואגת ל-250 משפחות נזקקות שיחגגו את ראש השנה כהלכתו. קצת לפני שראש השנה מגיע, היא מבקשת את עזרתכם

בעוד פחות משבועיים נחגוג את ראש השנה העברי וכמו בכל דבר יהודי, הרבה אוכל הוא בהחלט חלק מהמשוואה. מעל 467 משפחות בישראל חיות מתחת לקו העוני וההישרדות היומיומית שלהם כרוכה בשאלה איך להניח אוכל על השולחן, כל שכן, בתקופת החגים.

נשמח לעזרה של מלאכים נוספים. אבישג
צילום: עצמי

זו הסיבה שלפני החגים, עשרות עמותות ואנשים פרטיים אוספים ודואגים שלכל משפחה יהיה סל מזון איתו יוכלו לחגוג את החג בכבוד. עמותת "ה' הפקות" של סיון אבישג דואגת ל-250 משפחות, הנמצאות בקשר עם העמותה, ליהנות מתלושי מזון לסופר מרקט, באמצעותם יוכלו לבחור את ארוחת החג.

"כבר שלוש וחצי שנים שאנחנו מוצאים תלושי מזון לחג", מסבירה אבישג, "המטרה שלנו היא לנסות ולהגיע למי שיעזור לנו למלא את הצורך של המשפחות שזקוקות בסיוע לקראת החג. כרגע אנחנו נמצאים בחצי הדרך ובעזר השם נזכה לעזור לכל המשפחות".
במהלך השנה עוזרת העמותה של אבישג באינספור תחומים שונים לאנשים שידם אינן משגת, משמחות ואירועים ועד לשבעה, סלי מזון ביגוד והנעלה למשפחות ואנשים הנמצאים במשבר. "מגיעות אלינו משפחות שלא מטופלות ברווחה, אך כן ידועות לעמותה, אנחנו מסייעים להם ועוזרים להם יד ביד, במקום להיכנס לבירוקרטיה של הרווחה. אנחנו רוצים להצליח לתת לאנשים ידיים, ברגעים האלה שהם מרגישים שעוד רגע החיים שלהם יהיו לא טובים, לאפשר להם תחושה של חירות פנימית לבחור. לכן אנו נותנים בחג תלושי מזון לסופר ולא סלי מזון, בהם המצרכים הם בסיסיים. התלושים מאפשרים למשפחות לבחור את סל המזון שלהם לחג, חלק בוחרים לקנות למשל בשר, שהם לא מקבלים במהלך השנה, כדי שתהיה להם תחושת חג אמיתית".

יבחרו לבד איך לקיים את החג
מזון לחג צילום ה' הפקות

בשישי האחרון קיבלה אבישג שיחת טלפון, שנתנה לה את החותמת על כך שהיא עושה את הדבר הנכון עם פעילות העמותה. "התקשר אלי אבא, רגע לפני כניסת השבת וסיפר שהעזרה שלנו בחג האחרון, הייתה כל כך משמעותית ואפשרה לו לקנות אוכל לילדים, ללא הצורך לבחור בין אוכל לתרופות".

שיחת הטלפון הזו גרמה לאבישג להבין שהיא רוצה לעזור לכמה שיותר משפחות לקיים את החג כהלכתו. "אנחנו רוצים להגיע לעוד ועוד משפחות וכדי שנצליח לעשות זאת, אנו זקוקים לעוד עזרה של אנשים שיסייעו בתרומות. לקראת החג, אנחנו משתדלים למלא את הצורך הנוכחי של אנשים הנמצאים על קו משבר. תלושי המזון נעים בין 300 ל-600 שקלים, אנו מחליטים על פי ההיכרות עם המשפחה. כדי שנצליח להגיע לכל 250 המשפחות שהגיעו אל העמותה, נשמח לעזרה של מלאכים נוספים".

ניתן לסייע על ידי תרומה עבור ה' הפקות (ע"ר), בנק מזרחי, סניף 523, חשבון 231981.

אודות בת-אל הרמן

אולי יעניין אותך גם?

כל סוגי הלביבות הפופולריים לחג החנוכה

חג החנוכה מלא האור נמצא ממש מעבר לפינה. כמו בכל חג אחר, גם חג זה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *