יפעת לוי עבדה בכלל כעורכת דין בהוצאה לפועל כשהפכה לאמא. עם ההנקה, דמיינה על בגדים נוחים שיקלו, עד שהחליטה להיות אמיצה ולהתחיל לעצב בגדי הנקה. היום היא מוכרת בארץ וגם בעולם, כי לפעמים חלומות מתגשמים
צילום: אנהלה, צילום עם רגש
עד לפני 13 שנים, הייתה יפעת לוי (41), עורכת דין בהוצאה לפועל והתעסקה בעיקר בדיני נזיקין ומשפחה, אך כשנולד בנה הבכור והיא הפכה לאמא בפעם הראשונה הכל השתנה. "גיליתי את הדבר הזה שנקרא הנקה והופתעתי לגלות שאין בגדים יפים ונוחים להנקה. בזמן שהנקתי את התינוק שלי, עלו לי רעיונות של בגדי הנקה. עד אותו רגע לא פגשתי את עולם עיצוב הבגדים, לא הייתה לי השראה של מכונת תפירה בבית".
היא גדלה בחיפה וחלמה בכלל להיות קופאית בסופר, בטח לא חשבה להישאב לתחום העיצוב, אבל איך אומרים, האדם מתכנן תוכניות ואלוהים צוחק. "לא חלמתי להתגלגל לכדי עיצוב בגדים ולא להיות עצמאית, אבל אני מבינה שזה העולם שהכי מתאים לאופי שלי, זה עולם שאין בו גבול ומגבלה ויש בו יצירת מציאות מדהימה, ובזה אני מאמינה, ביצירת מציאות", היא אומרת. "הפתיעה אותי העובדה כשחיפשתי בגדי הנקה בחנויות ובאינטרנט, לא מצאתי שום דבר אסתטי שיכבד את המקום הזה של ההנקה. אומנם לא ידעתי כמה זמן אניק, אך לא רציתי להיכנס לתקופה מאולתרת מבחינת בגדים. רציתי להסתובב בין הבריות ולהרגיש טוב עם הבגדים שאני לובשת, להיות בן אדם כמו כולם בשגרה החדשה הזאת שנקראת אמא".
לוי החליטה לפתוח עסק לבגדי הנקה, כדי להקל על עצמה ועוד אלפי נשים מניקות, שרוצות להרגיש בנוח. "בתמיכה של בן הזוג שלי פתחתי עסק, השתמשתי בשירותים של יועץ עסקי והקצבנו סכום לעניין. שכרתי תדמיתנית שלקחה את הרעיונות שהיו לי והפכה אותם לבגדים. הבגד הראשון שעיצבתי נקרא פיג'מה, סט של מכנסיים וחולצה עם חזיית הנקה, שאישה כבר בימים הראשונים שאחרי הלידה יכלה ללבוש ולהרגיש נוח ונעים בבגד הזה".
במבט לאחור לוי לא מבינה איך המוצר הראשון נמכר ללא הכרה. "זה היה אבטיפוס ראשוני והיו בו טעויות של תפירה ועיצוב, מצחיק אותי להיזכר בזה היום, אך הוא נמכר עד הפריט האחרון".
העסק הקטן שהקימה בביתה שבעין הכרמל, מהר מאוד התפתח. היא הקימה אתר אינטרנט קטן והחלה לפזר את הבשורה על בגדי ההנקה. בגלל שהיה חשוב לה לשמוע ולפגוש את הנשים בשטח, היא קיבלה רעיונות נוספים וכך קולקציה רדפה קולקציה והיא החלה לעצב גם שמלות, טוניקות ובגדים לאירוע. "מחליפה ביתית המותג שלי הפך לבגדים לכל מקום, לכל אירוע, לכל טיימינג וזה קיבל שם חדש אמהות באנגלית (IMAHOT) המשמעות של המותג היא אנחנו, האימהות הישראליות".
צילום: אנהלה, צילום עם רגש
היום מוכרת לוי את הקולקציות שלה בחנות הבית, אך גם מקיימת מכירות בחנויות שונות. "קיים גם ייצוא של הקולקציה למקומות בעולם כמו, ארה"ב הולנד, שווייץ, אוסטרליה שההנקה בהם בולטת, גם אונליין וגם חנויות שם שמוכרות ומפיצות". היא משתמשת בסוגים שונים של מכירה, ובשנים האחרונות נוסעת לפגוש נשים ברחבי הארץ, מצפון ועד דרום.
המוצר של לוי, הוא מוצר 'כחול לבן,' "הבגדים נתפרים במתפרה בגליל ולמותג יש תו תקן של 'כחול לבן', לפעמים המשמעות של ייצור 'כחול לבן' יקר יותר ופחות אטרקטיבי, אך חשוב לי שהעסק שלי יתמוך בכלכלה הישראלית. אני יודעת מאיפה הוא בא, עד שהוא מתגלגל לארון של האמהות. אני רוצה שהאיכות תהיה ללא פשרות. האישה לובשת את בגד ההנקה באופן יומיומי וחשוב לי שהאיכות תהיה טובה, ובעיני זה שווה את זה".
בימים אלה מצטרפת העסק של לוי כחלק מהפיילוט של אמזון ישראל, במטרה להתרחב עוד. "האש הזו של לעצב בגדים לאימהות בוערת בי כמו בהתחלה, מצאתי את הייעוד שלי, לא בזבזתי את האנרגיה שלי להיות משפטנית ואני מרגישה שאני עושה טוב לנשים. הן מרגישות טוב בבגד שעוצב עבורן, לפי המלצות שהן מעבירות לי במפגשים שלי, במכירות ובאתר האינטרנט".
בנוסף, מלווה לוי נשים נשים בתחילת הדרך שלהן לעצמאות עסקית שפונות אליה טלפונית, או דרך הפייסבוק, "בתוך כל העשייה העסקית שלי, אני מפנה זמן לעזור לנשים לפתח את אהבה שלהן לעסק. מקיימת פגישות עם נשים שרוצות ללמוד ממני וזו אהבה גדולה שלי. מהניסיון והכאפות שלמדתי על בשרי, אני מייעצת ומנחה נשים בדרך לעסק שלהן, רוצה לחסוך מאחרות מה שאני עברתי בתחילת הדרך שלי".
מעוררת השראה !!! אחלה בגדים.