חברת מועצת העיר הטריה הילה לאופר, הגישה שאילתה למועצת העיר בנוגע להנחיית עובדי הפיקוח, לדרוש מתושבים מתלוננים לחכות במקום עם תעודת זהות. "מה ההיגיון העומד מאחורי ההנחיה?"
עד לארונה, תלונות שהיו מגיעות למוקד ומיועדות למחלקת הפיקוח, היו מטופלות על ידי הפקחים, ללא כל דרישות מיוחדות מהתושבים, מעבר לכתובת המפגע. השבוע הגישה חברת המועצה מסיעת הירוקים, הילה לאופר מקרית חיים, שאילתה המבקשת לברר מה עומד מאחורי ההנחיה. "לאחרונה ניתנה הנחייה חדשה לעובדי הפיקוח, שהם לא מגיעים למקום התלונה, באם התושב המתלונן לא יהיה נוכח ותהיה בידו תעודת זהות", כתבה לאופר. "הגדלתי לעשות והתקשרתי למוקד העירייה, שם נאמר לי במפורש שאכן ניתנו הנחיות חדשות ולפיהן אני מחויבת לתת את כל פרטי ולהיות נוכחת במקום ברגע שיגיע הפקח. המוקדן הדגיש ואמר שאם הפקח יגיע ולא אהיה נוכחת, גם אם יראה את העבירה במו עיניו, לא יטפל. פשוט 'יסתובב וייסע', כלשון המוקדן".
לאופר ציינה בשאילתה מקרה אישי, בו בחור צעיר טייל עם תאומים בעגלה ורכב שחנה על המדרכה אילץ אותו לרדת עם העגלה הכבדה אל כביש, מה שגרם לעגלה להתהפך. "לקח לו כמה דקות להתאושש ולוודא כי הפעוטות לא נפגעו והוא התקשר למוקד לדווח", כתבה לאופר. "נאמר לו שאם לא יהיה נוכח במקום, פקח לא יגיע. כמובן שלא הייתה לו יכולת להמתין ברחוב, בשיא החום ועם שני הפעוטות, עד שהפקח יגיע. כך אותו עבריין חנייה זכה מן ההפקר".
לדברי לאופר יש הרבה מאוד עדויות של תושבים קשישים, אנשים בעלי מוגבלות פיזית, תושבים שאינם מעוניינים להיות חשופים לפגיעה מצד האדם שעליו דווח, עוברי אורח שראו סתם אנשים עובדים שאינם יכולים לעמוד ולהמתין אך כן מגלים אזרחות טובה ברצונם לדווח.
לאופר ביקשה לשאול מדוע ניתנה ההנחיה החדשה ומה ההיגיון שעומד מאחוריה והאם נלקחו בחשבון כל הקשיים העלולים להיווצר במתן הנחיה שכזו. "האם נער שחונך לאזרחות טובה ואינו נושא תעודת זהות עדיין, האם נשללת ממנו זכותו לדווח על מפגע משום שלא הגיע לגיל המתאים?", שאלה לאופר וביקשה לדעת כמה פניות נזנחו או בוטלו בעקבות ההנחיה החדשה.