שלושה צוותי לוחמי אש בראשות רשף ברק סילם פועלים כעת בשריפה שפרצה בדירת מגורים ברחוב טרומן בקרית חיים מערבית. על פי הדיווח הדירה בה פרצה השריפה ממוקמת בקומה הרביעית והעליונה במבנה.
צילום: אבירם פישר
לוחמי האש פרצו את דלת הדירה, חדרו פנימה, איתרו את מוקד הבעירה והשיגו שליטה באירוע. בסריקות שערכו הצוותים במקום נמצא כי הדירה ריקה מאדם. חתול שהיה בדירה חולץ ללא פגע.
חוקר הדליקות מטעם רשות הכבאות רשף יוסי דבח, קבע בתום בחינת הממצאים כי כשל חשמלי הוא שגרם לפרוץ השריפה. דיווח מהיר למוקד תחנת הכיבוי ותגובה מהירה של לוחמי האש בלמו את קצב התפשטות השריפה, הביאו לשליטה מהירה באירוע ונזק מצומצם. הסתבר שבעלת הדירה, עולה חדשה שאינה שולטת היטב בשפה העברית, יצאה את ביתה לזמן קצר ומששבה הביתה וראתה את רכבי הכיבוי וההמולה בחזית המבנה, שעטה במעלה המדרגות ורק דבר אחד עניין אותה: "מה שלום החתול שלי?". לוחמי האש הרגיעו אותה והפגישו אותה עם חיית המחמד שהצילו והיא, הודתה להם עמוקות ולא הסתירה את התרגשותה.