לאחר משחקה האחרון בליגה, לפני כמעט שלושה חודשים, חוזרת מכבי חיפה בפרט וליגת העל בכלל לסגירת עונתהמשחקים 2019/20 . מכבי חיפה סיימה את עונת המשחקים הרגילה במקום השני, מרחק שש נקודות בלבד מהאלופה מכביתל אביב, אך היתה זאת העונה הראשונה מזה תשע שנים שבאמת היא רלוונטית במאבק על התואר הנכסף.
הקורונה עצרה את המומנטום וגרמה להפסקה ארוכה מאוד ולכן אין לדעת מה יקרה ואיך יחזרו הירוקים אך אנו ננסה לנתחאת המצב ולהבין מה הסיכויים של הירוקים לעקוף בעשרת משחקי הפלייאוף את מכבי תל אביב ולזכות באליפות.
ראשית נתחיל בעובדות היבשות, ההפרש הוא שש אך מצפים שני משחקים ראש בראש בין הקבוצות כך ששני נצחונותירוקים יאפסו את הפער. העניין הוא שמכבי חיפה ניצחה את מכבי תל אביב פעמיים בלבד במסגרת הליגה במשך שבעהשנים האחרונות ונראה שבנוסף לפער מקצועי כזה או אחר, ניכר שיש כאן פער מנטלי רב שהורגש היטב במשחק ההפסד3-4 בסמי עופר. הירוקים יצטרכו לעבוד קשה גם בפאן המנטלי כדי לנסות ולהחזיר לעצמם את הביטחון שהם יכולים לנצחאת הצהובים.
מכבי חיפה תגיע למשחקי הפלייאוף כאשר היא בסגל לא אופטימלי, בלשון המעטה, לעומת מכבי תל אביב. למעשה הקורונהטרפה את הקלפים למרקו בלבול, שלא הרבה להשתמש בסגל שלו והלך על אותם השחקנים לאורך כל העונה. במשחקיהפלייאוף יתאפשרו חמישה חילופים, וסגל של 20 במקום 18, וכאן אמור להיות יתרון גדול למכבי תל אביב שמחזיקה עלהנייר בסגל איכותי ועמוק יותר, והמאמן איביץ׳ אף השתמש ברוב הסגל במשך העונה. מרקו בלבול, לעומת איביץ׳, העלהמקבוצת הנוער לא פחות משישה שחקנים שיעבו את הסגל לאחר שהמגן הספרדי ליו עזב, יובל אשכנזי גמר את העונה עקבפציעה, דולב חזיזה, ממצטייני העונה, מתאושש מפציעה , והחלוץ ניקיטה רוקאביצה, מלך השערים של הקבוצה, חוזר אףהוא מפציעה.
במכבי תל אביב יש סגל עמוק יותר ובריא יותר, על אף שאלירן עטר וארון שויינפלד שוחררו, וצ׳יקו אופואדו סיים את העונה. דור פרץ ואיתי שכטר חזרו מפציעות, ואיביץ׳ החזיר לעניינים את ניק בלאקמן.
הקבוצות יאלצו לשחק ללא קהל מה שעשוי להשפיע מאוד על הירוקים אשר נהנו העונה מתמיכת שיא בסמי עופר. במשחקהגביע האחרון עד כה , היחיד ששוחק ללא קהל, זה בלט במיוחד כאשר לאחר פתיחה טובה ויתרון , באר שבע חזרה למשחקואף ניצחה אותו כאשר אין ספק שקהל היה משנה את המומנטום. בהעדר הקהל לספסל הקבוצה יהיה תפקיד גדול בפאןהמנטלי, להרים את השחקנים ולתת להם ביטחון .
ועם כל זה עדיין חלום האליפות חי ובועט בינתיים, והדברים יתבררו טוב יותר בחמשת הימים הקרובים כאשר כבר מחרתשחק מכבי חיפה מול האדומים מתל אביב ללא נטע לביא וסאן מנחם המוצהבים, וללא המאמן, מרקו בלבול , שמורחק אףהוא ותהיה חייבת לנצח כדי לשמור על הסיכוי ולהגיע לקרב הענקים ביום רביעי בבלומפילד למשחק על כל הקופה.
ואולי דווקא עם כל זה, מכיוון שמי שתשרוד את הפלייאוף תהיה הקבוצה בעלת הכושר הגופני הטוב ביותר , תצא מכבי חיפהשידה על העליונה.
ימים יגידו