מכבי חיפה תתחיל את המסע במסגרת גביע המדינה היום, כאשר תארח באצטדיון סמי עופר (20:30, ללא קהל) את קבוצת הפועל אום אל פאחם מליגת המשנה.
הירוקים מגיעים למשחק ללא כמות נכבדת של שחקנים שחלקם פצועים (יובל אשכנזי, טלב טוואטחה בספק), חלקם מורחקים בשל מאורעות הדרבי (אעיד חבשי,בוגדן פלאניץ,סאן מנחם,דולב חזיזה) וחלקם בגלל נגיף הקורונה (ניקיטה רוקאביצה,צ׳רון שרי).
המונח ״לגביע חוקים משלו״ מהבחינה הזאת מתלבש בול על היריבה, הפועל אום אל פאחם, שכבר הוכיחה את עצמה בעונה הקודמת כאשר הדיחה את המוליכה (דאז) והאלופה, מכבי תל אביב, בדיוק באותו שלב ולכן על מכבי חיפה להיזהר כדי לא להסתבך מולם למרות הסגל החסר מאוד של ברק בכר. בעקבות החיסורים שאגב צפויים בחלקם להמשיך גם למשחקי הליגה, יקבלו שחקנים כמו רמי גרשון, ארנסט מאבוקה, מאור לוי, מוחמד עוואד, יאניק וילדסחוט, גודסוויי דוניו, טאלב טוואטחה, נהוראי יפרח, רוני לאופר, וסתיו נחמני הזדמנות לדקות משחק משמעותיות, חלקם אפילו ישחק בהרכב הפותח.
ההרכב המשוער: ג׳וש כהן (עומרי גלזר); ארנסט מאבוקה, עופרי ארד, רמי גרשון, רז מאיר(טאלב טוואטחה); חוסה רודריגז, נטע לביא, מוחמד אבו פאני(מאור לוי), עומר אצילי, מוחמד עוואד(יאניק וילדסחוט), דוניו.