המשטרה חשפה: עוקץ הטוטו הגדול

בכירים בענפי ספורט שונים חשודים בהונאה מתמשכת של המועצה להסדר ההימורים בספורט ובקבלת תמיכות כספיות במיליוני שקלים על שחקני קש, ליגות רפאים ומשחקים שכלל לא שוחקו. על פי החשד, המעורבים ניצלו את תפקידם הבכיר לצורך דיווחים פיקטיביים למועצה להסדר ההימורים בספורט (טוטו), באמצעות מערכת ההקצבות הממוחשבת המשמשת את ראשי איגודי הספורט לצורך קבלת תמיכות כספיות.

חקירה ממושכת של יחידת הונאה מחוזית במשטרת ישראל חשפה היום (ראשון) תעשיית מרמה והונאה של בכירים בהתאחדויות ועמותות ספורט בתחומי הוקי קרח, הוקי גלגליות, הוקי רולר, קרלינג ו-אינליין. במסגרת החקירה נחקרו עשרות מעורבים, בהם ראשי איגודים, יושבי ראש מועדונים, מנכ"לי התאחדויות, מנהלי קבוצות, מאמנים ובעלי תפקידים בעמותות.  ענפי הספורט המדוברים הם- הוקי קרח, הוקי אינליין, הוקי גלגליות והוקי רולר (הוקי המשוחק על מגרש עם גלגליות), קרלינג (משחק קבוצתי המשוחק על קרח/שטיחים/גלגיליות) בהתאחדויות ועמותות בחיפה, תל אביב, חולון, בת ים, ראשל"צ, גדרה, נס ציונה, ירושלים, תל מונד, יהוד ומטולה.

על פי החשד, היקף המרמה של המעורבים עומד על יותר משבעה מיליון שקלים בין השנים 2013-2017. במהלך החקירה נחשפו שלוש דרכי מרמה עיקריים של המעורבים. דיווח לטוטו על קיום ליגות הוקי רולר-אינליין במסגרת התאחדות ההוקי קרח, ובקביל דיווח לטוטו על קיום ליגת גלגיליות במסגרת איגוד הגלגיליות, כאשר בפועל מערכת ליגות אחת דווחה לצורך קבלת הקצבה פעמיים תוך הצגתה כשתי ליגות נפרדות. שיטת מרמה נוספת נגעה בדיווח כוזב על  מערכות הליגה, הוקי רולר ואינליין וכן בליגת ההוקי קרח, לפיו שיחקו הקבוצות 18 משחקי ליגה בכל עונת ספורט כתנאי לקבלת הקצבה מהטוטו, בעוד שבפועל, מעולם לא הגיעו הליגות הללו לכמות המשחקים שדווחו. בענף הקרלינג, דווחו לטוטו, על פי החשד, על תחרויות שכלל לא התרחשו במציאות.

במהלך החקירה נאסף חומר חקירה רב שקשר את החשודים לעבירות שבוצעו באופן שיטתי וסדור, לאורך שנים, כאשר הכספים שימשו אותם, על פי החשד, לשימושם האישי ולמטרות נוספות. העבירות המיוחסות לחשודים הן קבלת דבר במרמה, רישום כוזב במסמכי תאגיד, גניבה בידי עובד והלבנת הון.  תיק החקירה יועבר בימים הקרובים לפרקליטות מחוז מרכז לעיון והחלטה.

אודות דורון גולן

אולי יעניין אותך גם?

ברק בכר:" אם נבוא חדים – ננצח! "

מסיבת העיתונאים לקראת המשחק מחר בשעה 20:00 מול אפולון, ברק בכר ונטע לביא הקפטן נראים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *