הנדסת חשמל והנדסת אלקטרוניקה

מתלבטים מה ללמוד? האם להתמקצע בהנדסת חשמל או בהנדסת אלקטרוניקה? המאמר יעמוד על ההבדלים בין שני המקצועות, יציג מה לומדים בכל אחד מהתחומים הללו והיכן ניתן להשתלב בתעסוקה עם סיום הלימודים.

מהם ההבדלים בין הנדסת אלקטרוניקה להנדסת חשמל?

רבים מהסטודנטים שרוצים ללמוד הנדסת חשמל או אלקטרוניקה מבולבלים, כיוון שהם מתקשים למצוא הבדל ביו 2 התחומים, כאשר הנושאים הנלמדים בהם דומים. לשם כך נגדיר את המושגים: חשמל הוא אמצעי המעביר אנרגיה ואילו אלקטרוניקה הוא אמצעי להעברת מידע העושה שימוש בחשמל. על כן, ההבדל הוא גדול על אף שיש שילוב בין שני התחומים. בהנדסת חשמל מתכננים מעגלים חשמליים למכשירים מורכבים ואילו בהנדסת אלקטרוניקה מרכיבים ומייצרים אותם והם גם מתעסקים עם תחומי המחשב שאינם נלמדים כלל בהנדסת חשמל. למעשה, מהנדס חשמל שסיים תואר שני בהנדסת חשמל יקבע את מידת הזרם של המכשיר, מהנדס אלקטרוניקה יחליט כיצד ייראה המכשיר על פי הרכיבים שלו. לפיכך, מי שמעוניין לייצר מוצרים אלקטרוניים הנענים על רכיבים רבים מומלץ שילמד תואר ראשון בתחום זה, ומי שמעוניין לתכנן את הזרם ברכיבים האלקטרוניים ילמד תואר שני בהנדסת חשמל ויהפוך למומחה בתחום.

לימודי הנדסת אלקטרוניקה וחשמל

כאשר בוחרים להמשיך ללימודי תואר שני בהנדסת חשמל או לתואר שני בהנדסת אלקטרוניקה צריכים לקחת בחשבון שניתן גם לשלב בין שני התחומים. ישנם מוסדות לימוד אקדמיים שתלמדו בהם הנדסת חשמל ואלקטרוניקה כמקשה אחת. ההתמחויות בלימודים אלו, המשלבים חשמל ואלקטרוניקה, הן מגוונות וכוללות: אנרגיה ומערכות הספק, אלקטרו אופטיקה ומעבדי תמונה, תקשורת ושילוב טכנולוגיות אלקטרוניות. מכאן שאין צורך לבחור בין שני המקצועות הללו, ולמרות ההבדלים ביניהם ניתן ללמוד אותם במקצוע אחד. הלימודים נמשכים כ-4 שנים ותנאי הקבלה הנדרשים הם תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה בממוצע 80. הלימודים מכינים את הבוגרים להשתלבות בתעשייה הטכנולוגית במגזר הפרטי או הציבורי, ולכן הנושאים מאוד מגוונים ונותנים פתח לקריירה מעניינת ומאתגרת.

השתלבות בתעסוקה

בסיום לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ניתן להשתלב בתעשייה, בחברות הייטק, מחשבים וכד'. מהנדס חשמל יכול לתכנן מערכות חשמל לבניינים או למפעלים גדולים ומובילים במשק, לנהל מעבדות חשמל, תחום שימור האנרגיה והמים ועוד. ומהנדס אלקטרוניקה יכול לעסוק בתקשורת אופטית, תקשורת סיבית, צילום דיגיטלי ועוד. בשל העובדה שלימודי תואר שני להנדסת חשמל ואלקטרוניקה מלמדים את כל תחומי ההתמחות, האפשרויות העומדות בפני הבוגרים הן גדולות ורבות יותר. בכל מקרה בשני התחומים אפשר ליהנות ממשכורות יפות עם תנאים טובים, לצבור ניסיון ולהרוויח יותר ככל שמתקדמים בתפקיד.

למי זה מתאים?

אנשים עם ראש מתמטי, יכולת חשיבה אנליטית, היכולים לנתח ולחקור, יצירתיים ומדויקים יוכלו להתפתח ולשמש כפקחים, מנהלי צוות, מבקרים או יועצים לחברות פרטיות וציבוריות. ככל שיצברו יותר ניסיון יעסקו גם כמנהלי פרויקטים ויעבדו מול לקוחות.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

מתנות יוקרתיות – מארזי השוקולד לאירועים מושלמים

שוקולד פרלינים מהווה חלק מהאמנות של עולם השוקולד. מארזי פרלינים הפכו לסמל של יוקרה בכל …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *