הקראמבל מוכן – עכשיו תכינו לו עוגה

עצם שמיעת המילה "קראמבל" כבר מעלה בדמיוננו תחושות משכרות של פריכות ורכות שמרקדים לנו על הלשון ומתפצחים לנו בין השיניים בעונג שמימי. ה"שטרויזל" (שמו הנוסף) אם תרצו, הוא בצק פריך פירורי שניתן לצוות לשפע של קינוחים במגוון טעמים וצורות הכנה. אין עוגה שלא תרוויח משידוך עם  הפירורים הפריכים והזהובים, שאותם ניתן לתבל ולהעשיר במגוון צורות. הוא יכול להוות את בסיס העוגה או הציפוי שלה, ואפילו להיות מעורב במילוי ולהוות את החלק המרכזי של הקינוח.

מתכון בסיסי לקראמבל

מתכון קל במיוחד להכנה, והפשטות שלו היא שמקנה לו את הוורסטיליות שאנחנו כל כך אוהבים. 

להכנתו עלינו להצטייד בארבעה מרכיבים בלבד: קמח, סוכר (עדיף חום), חמאה קרה ומלח. נתחיל בניפוי הקמח ונערבב אותו עם הסוכר והמלח. נחתוך את החמאה לקוביות, נוסיף אותה לקערה ונלוש את כל המרכיבים יחד. בתחילה הלישה עשויה להיות מעט קשה כיוון שהחמאה הקרה אינה מתערבבת בקלות עם יתר החומרים. הסוד או לשפשף מדי פעם את הידיים לכדי יצירת פירורים לחים.

יש כאלה שאוהבים אותו דק ואחיד מאוד, אך ניתן גם לעצור את הלישה כאשר הפירורים גדולים יחסית, ואינם שווים בגודלם. בצורה זו, הם אינם נאפים בצורה שווה, דבר שמקנה להם טווח מעניין של מרקמים.

המנעו מלישת יתר – אנחנו לא רוצים שהוא יספיק להגיע לטמפרטורת החדר. ברגע שהחומרים התאחדו ואתם מרוצים מגודל הפירורים שלכם, כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו אותה מיד למקרר.

ועכשיו שאנחנו יודעים איך להכין קראמבל מושלם, בואו נשתמש בו כדי להכין שתי עוגות בלתי נשכחות.

 עוגת גבינה פירורים בציפוי קראמבל פקאן

עוגת גבינה ופירורים הם צוות מנצח, כאשר הרכות של העוגה מתכתבת עם הפריכות בצורה פשוט מופלאה. עוגת גבינה עם בסיס בצק פריך היא אופציה פופולרית במיוחד, כאשר ניתן גם להכין סוג של עוגת גבינה קרה, על בסיס בצק פריך שהוא החלק היחיד שזוכה לאפייה. הפעם בחרנו להציג מתכון של עוגת גבינה פירורים, שבה מפוררים חלק מהתחתית לקראמבל שמהווה דווקא את החלק העליון:

להכנת בסיס העוגה נכניס למעבד מזון קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ופקאנים. נעבד עד שנקבל תערובת פירורית. נוסיף לתערובת תמצית וניל וביצים ונמשיך בעיבוד עד לקבלת בצק אחיד. נלוש מעט את הבצק בידיים וניצור ממנו כדור גדול. נעטוף את הכדור בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך כשעה.

לאחר שהבצק התקרר, נרדד אותו לעובי של כחצי סנטימטר ונהדק אותו בתחתית תבנית קפיצית. נדקור אותו במזלג לכל רוחבו ונכניס למקפיא למשך כחצי שעה.

בינתיים נכין את הפירורים לפי המתכון שלמעלה, עם טוויסט קטן: בתערובת נערבב גם פקאנים טחונים. נכניס את התערובת הפירורית למקפיא עד שנזדקק לה.

נוציא את בסיס העוגה מהמקפיא ונאפה אותו בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כרבע שעה, עד שיזהיב מעט.

להכנת המלית, נטרוף בקערה גדולה גבינת שמנת, גבינה לבנה, יוגורט, סוכר ותמצית וניל. כשהתערובת אחידה, נוסיף בהדרגה ביצים ונטרוף היטב. ניצוק את המלית שלנו על גבי הבסיס האפוי-למחצה, ונכניס את העוגה לתנור למשך כעשר דקות נוספות. נוציא את העוגה ונפזר באהבה את הקראמבל מלמעלה. נחזיר לתנור למשך כ-40 דקות, עד שהפירורים זהובים וריחניים. נצנן לטמפרטורת החדר ונגיש.

עוגת קראמבל תפוחים

כמובן שאי אפשר לדבר על הפירורים הפריכים הללו בלי להציג מתכון מוצלח לעוגה כזו. עוגות קראמבל הן עוגות פירות מפורקות, שבהן הוא מעורב עם יתר מרכיבי העוגה באופן בלתי נפרד. לפניכם מתכון מענג במיוחד שהכי כיף לאכול חם עם גלידת וניל ישר מהמקרר.

נכין את הקראמבל כפי שלמדנו, אך נוסיף לבצק גם קינמון ואגוז מוסקט מגורר. נכניס אותו למקרר עד שנזדקק לו.

נבשל פרוסות או קוביות תפוחים חמצמצים מסוג גראנד סמית. במחבת שמתאימה גם לתנור נמיס שמן קוקוס ונוסיף פנימה את התפוחים יחד עם מלח, מייפל, קינמון ותמצית וניל. נטגן תוך בחישה למשך כעשר דקות, נוסיף מיץ לימון ונערבב. נוסיף למחבת את תערובת הפירורים שיצרנו ונמשיך לערבב בזהירות למשך כחמש דקות נוספות. נעביר את המחבת לתנור ונאפה במשך כשעה עד שהפירורים מזהיבים.

נעביר את העוגה בעזרת כף גדולה לכלי הגשה אישיים, נוסיף כדור גלידת וניל ונגיש מיד.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

מתנות יוקרתיות – מארזי השוקולד לאירועים מושלמים

שוקולד פרלינים מהווה חלק מהאמנות של עולם השוקולד. מארזי פרלינים הפכו לסמל של יוקרה בכל …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *