הקשישה נותרה ללא בית

לאחר שקבלן ששיפץ את ביתה במסגרת תמ"א 38 והשאיר את הדירה הרוסה, נאלצה תושבת חיפה לצאת מהבית ולהגיש נגדו תביעה

תושבת חיפה (76) נאלצה לעזוב את ביתה לפני כשלוש שנים, לאחר שקבלן שעשה עבודת תמ"א לא סיים את עבודתו והותיר אותה בדירה הרוסה שאינה ראויה למגורים. הקשישה, המתקיימת מקצבת ביטוח לאומי ופנסיה מזערית של 1,600 שקלים לחודש, מצאה את עצמה ללא דיור, כהדירה נותרה ללא אמצעים בסיסים כמו מים ונזילות, ובמקביל פתחים שהותירו את הדירה פרוצה לגשם ורוח.

לא ראויה למגורים. דירת הקשישה
צילום: עצמי

לאחרונה הגישה הקשישה תביעה באמצעות עו"ד אדיר צבי ועו"ד יריב רז נגד הקבלן. בכתב התביעה, שמתנהלת בימים אלה בבית משפט השלום בחיפה, טוענת הקשישה, שנאלצה לעזוב את ביתה, שאינו ראוי למגורים למשך כבר מעל לשלוש שנים, בהן הקבלן הבטיח שיסיים את הפרויקט, אבל בניגוד להבטחתו לא התקדם עם הבנייה.

בכתב התביעה טוענים עו"ד צבי ועו"ד רז, שהקבלן התרשל התרשלות חמורה בבניית התוספת לדירתה של הקשישה, וגרמו לה לנזקים אדירים בתחילה כשאיחרו למסור את הדירה ולאחר מכן התרשל בבניית התוספות, באופן שפגעו בדירה, שהביאו אותה למצב של רטיבויות אדירות בקירות ותקרות הבית ומנזקים רבים אחרים. "השיא הוא צינור ביוב אשר הועבר מהקומות העליונות, שכוסה בבטון ללא כל הסכמתה או ידיעתה של התובעת, לפני חלון דקורטיבי של פינת אוכל אשר הביא לכך שהוא חוסם שליש מהחלון שלה היום".

עוה"ד צבי ורוזן
צילום: יח"צ

עוד נטען כי החברה הקבלנית הפכה את דירת הקשישה לדירה פגומה שאינה רואיה למגורים וגם לאחר שיתוקנו, אם יתוקנו, תנאי המחיה יהיו ירודים מאלה שהתרגלה אליהם.

עו"ד אדיר צבי ועו"ד יריב רז מסרו בתגובה: "פרויקטים לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה (תמ״א 38) כרוכים באתגרים לא מבוטלים ולצערנו אין מספיק פיקוח של הרשויות על הנעשה בתחום והדבר גורם לעיתים רבות עוגמת נפש רבה לדיירים תמימים".

לא תוקנו. הליקויים בדירה
צילום: עצמי

אודות הילה מלמד

אולי יעניין אותך גם?

קבוצת תשובה חתמה על שיתוף פעולה עם קבוצת ג'בארין אלשייח'

קבוצת תשובה בראשותו של איציק תשובה חתמה על שיתוף פעולה עם קבוצת ג'בארין אלשייח' בראשותו …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *