ירדן שועה שוב בכותרות. ולא הם לא כותרות טובות . שועה העונה הזאת שיחק 270 דקות ללא שער או בישול. כן הוא כבש שער נהדר מול שטרסבורג במוקדמות הליגה האירופית, אבל לא בשביל זה הכניס יעקב שחר עמוק את היד לכיס.
אבל הכתובת היתה על הקיר, ובעיקר לא מפתיעה כיוון ההסטוריה של שועה רוויה פרשיות מהסוג שקרה השבוע.
נתחיל בזה שירדן, בן ה-20, לא אדם רע. הוא קצת לא מאורגן, לא מכוון, בעל פתיל קצר שלא יודע לספור עד עשר. חלק מהאנשים קוראים לזה פרובלמטי, מה שנכון, אבל החכמה היא לטפל בשחקן מהסוג הזה כי מבחינה מקצועית יש בו הכל כדי להפוך לערן זהבי הבא, רק הפחד הוא שהוא לא יגמור כמו ערן לוי, כישרון לא ממומש.
שועה כבש את שערו הראשון בבוגרים של בני יהודה מול מכבי נתניה בסיומה של עונת 2017/18, בעקב ממרחק של עשרה מטרים מהשער.
לפני זה, שועה כמו שועה, עשה בעיות במחלקת הנוער של מכבי תל אביב, ולא אחת. במועדון הצהוב לא יכלו לסבול את זה יותר, אבל ידעו שיש להם ביד יהלום לא מלוטש וביקשו להשאיל אותו כדי לשמור על הנכס צמוד אליהם בקרית שלום. אביו של ירדן,מוטי,לא היה מוכן שהילד יושאל,דרש העברה מיידית ואף השתולל בחדרו של ניר לוין, מי שאז היה מנהלה המקצועי של מחלקת הנוער במכבי תל אביב. שועה עבר בסוף בהשאלה אבל אישיותו הפרובלמטית הביאה את מכבי תל אביב לוותר עליו והוא עבר רשמית לבני יהודה ביולי 2018.
במחלקת הנוער של בני יהודה גילו את אופיו של שועה מהר מאוד, אבל שם החליטו פשוט להמר עליו. לאחר שעונשים כאלה ואחרים לא צלחו, פשוט הלכו בדרך ההפוכה כדי לישר את הילד הסורר, זה הלך קשה אבל הצליח בסוף.
כמו שהוא סיים באותו משחק בסוף עונת 2017/18, הוא פתח את עונת 2018/19, עם שער וירטואוזי בעקב, כאשר מצד אחד עובדים איתו ועם משפחתו באופן צמוד כדי לשמור אותו על הפסים מצד אחד, ומצד שני הכרה בכך שיש להם יהלום שאפשר יהיה למכור אותו בהמון כסף.
בני יהודה מאריכה לו את החוזה, ומוכרת אותו בינואר 2019 למכבי חיפה, בסכום של 1.4 מליון יורו על 60% מהכרטיס,שידעה היטב מה היא הולכת לקבל.
שועה לא ״איכזב״. פרשיות קטנות ומעצבנות באימונים ובכלל בהתנהלות החלו לצוץ. מכבי חיפה נראיתה חסרת אונים מול הכוכב הצעיר והסורר שלה כיוון שבניגוד לבני יהודה ובדומה למכבי תל אביב, הם לא מועדון קטן חם ומחבק, שיכול לסלוח ובעיקר להעלים מהתקשורת מה מתרחש.
מכבי חיפה מנסה לשים על ירדן מספר מנטורים כדי שלא ילך לה לאיבוד, אך נכון לעכשיו זה לא צולח לה.
היא יודעת שמה שצריך עכשיו זה לחזק את ירדן מצד אחד, אך חוששת מתגובת הקהל מהצד השני, דבר שיכול לטרוף את הקלפים. ושועה גם היום הוא יקיר האוהדים, הוא השחקן, כמו בבני יהודה, ששם את החותמת על העונה הקודמת והעלה את מכבי חיפה לאירופה לאחר שלא השתתפה במפעל האירופי שנים. מכבי חיפה תעשה הכל כדי לשמור על היהלום שלה בעניינים, כדי לשמור על ההשקעה שלא תרד לטמיון.
אבל לטנגו הזה צריך שניים. צריך גם את ירדן בוגר, מקצוען ומחויב , שלא נופל בקטנות , וצריך את מכבי חיפה מכילה ומבינה שיכול להיות שצריך לתת לו קצת פריבילגיות. וגם עדיף שהכל יקרה בנצחונות ובהצלחות, כי אז זה הרבה יותר פשוט וקל.
איך תסתיים חידת שועה? רק הזמן יספר