בית משפט השלום גזר 12 אלף שקלים על אישה שכינתה אדם מבוגר על שם הפושע הנאצי וקבע: "ישנן מילים שלא יאמרו"
צילום: עצמי
לבית משפט השלום הוגשה תביעה על איסור לשון הרע, שהגיש אדם מבוגר (79), שטען כי שכנתו כינתה אותו "אייכמן" ו"מפלצת". מדובר בסכסוך שכנים שיצא משליטה, במהלכו, גילה התובע, ביום אחד, כי עמודים הנמצאים בכניסה לביתו עוקמו ומאחר וחשש כי שכניו עשו זאת, התקין מצלמות אבטחה. בסרטוני האבטחה ראה את בנה של שכנתו עולה עם טרקטורון על העמודים ובהמשך הגיעו עובדים של השכנה והזיזו את העמודים, תוך שהיא נותנת להם הוראות.
השכנים התעמתו ואז החלה סדרה של התנכלויות, במהלכן הוגשו מספר תלונות למשטרה. באחד מהעימותים, צרחה השכנה על התובע ובין השאר כינתה אותו בכינויים "אייכמן", "מפלצת", ו"פרצוף של אייכמן".
בכתב התביעה שהוגש טענו עורכי הדין שרה אדוני ואבי אברהם, כי אין חולק שביטויים אלה הם לשון הרע, שכן המילה "נאצי" הוגדרה כלשון הרע בבית משפט העליון. "הדבר מקבל משנה תוקף הואיל ומשפחתו של התובע סבלה מרדיפת הנאצים ועוזריהם", טענו עורכי הדין בתביעה. כתב התביעה מגולל התנהגות מתגרה אל התובע ואשתו, שכללה גם זריקת אבנים שנפצו חלון, התגרות מילולית ועוד.
צילום: שרון ינאי
בכתב ההגנה שהגישה האישה, ציטט עורך דינה התנצלות שהיא הביעה, בדיון שנערך במעמד שני הצדדים. "אני מתנצלת על המילה 'אייכמן', אני מתחרטת עליה, הוא אמר לי ערבייה, תלכי לאיראן, תלכי לאמא שלך", אמרה השכנה.
בפסק הדין נכתב: "לאור המעשים החמורים של הנתבעת והכפופים להם, שהחלו בעשיית דין עצמי, פגיעה בעמודים ובחומת הרעפים ובסיומה זריקת אבנים וניפוץ חלון, מחייבים התייחסות מחמירה ללשון הרע ולדברים שנאמרים והיוצאים מגדר דיבורים בעלמא".
בית המשפט חייב את הנתבעת לשלם לתובע עשרת אלפים שקלים, בנוסף לשכר טרחה לעורך הדין והוצאות משפט בסך 2755 שקלים.
עו"ד אבי אברהם מסר בתגובה: "נקבע בפסיקה, כי שימוש בביטוי אייכמן הוא מעבר לכל קו אדום. בפסק דין מנומק, מחריג בית המשפט את הביטוי המחריד משאר המילים שנאמרו בלהט הוויכוח ובאמירה ברורה וחדה קובע, שיהיה הוויכוח אשר יהיה, ישנן מילים שלא ייאמרו".