במיוחד ליום העצמאות קיבצנו עבורכם את המקומות הנושנים, שרובנו נזכרים בהם בגעגוע. נוסטלגיה במיטבה
חוף קרית חיים היה מקום הבילוי הראשון, עוד לפני שנבנו בה בתי קפה ובארים. לדור הראשון שנולד בקריה היה בעיקר חוף ים והמקום המועדף, גם שהייתה בו רק סוכת מציל.
בשנים האחרונות עבר החוף שדרוג, הוא נקרא היום חוף יהודית נאות ז"ל, יש בו מסעדות, מתקני כושר, פרגולות מעץ ומקומות ישיבה. למרות זאת, אני בטוחה שכמה מכם מתגעגעים למתקן הנפט שהיה ביציאה, להורדת הזפת מהרגליים.
באדיבות ועד קרית חיים
הקיוסק של קלוד – כששאלתי אנשים לגבי מקומות נוסטלגיים אשר זכורים להם מילדותם, רבים השיבו "קיוסק קלוד". אי אפשר לשים את האצבע מה גרם לקלוד, הידוע בכינויו "הרומני", להפוך לתחנת תרבות צפונית ופנינה היסטורית. אנשים מספרים שהשיוך האתני בכינוי "הרומני" לא בא רק לציין את מוצאו של קלוד, אלא גם על האופי שלו ועל המשא ומתן שניהל עם אנשים רבים כבדרך קבע. הקיוסק הנוסטלגי היה פעיל עד ממש לפני כמה שנים. ילדי שנות השמונים בוודאי זוכרים את ינקו, חמו של קלוד, שעבד לצדו שנים רבות. אותם ילדים יזכרו בוודאי, שכשבאו תדירות לקנות חבילות קלפים של חבורת הזבל, לעיתים היו מקבלים עודף בצורת בזוקה.
צילום: עצמי
השומר הצעיר פועל בקרית חיים מאז 1935 קן השומר הצעיר ברחוב הפלוגות. הקן התפרסם דווקא בשל פעולה פרובוקטיבית שנערכה בו בשנות ה- 70, במהלכה שרף אחד המדריכים בקן את דגל ישראל כדי להבהיר שלא הסמלים חשובים, כי אם הרעיונות העומדים מאחוריהם.
בקן מתקיימות עד היום פעילויות חינוכיות ענפות וייחודיות, כאשר כיום ישנם שלושה גרעינים של השומר הצעיר בקריה, שמתחזקים את הקינים ופועלים גם בבתי הספר השונים ברחביה.
צילום: עצמי
בית העם – אם גדלת בקרית חיים ובית העם הוא לא אחד מזיכרונות הילדות המשמעותיים שלך, לא באמת גדלת בקרית חיים. המקום היווה מאז ומתמיד מוקד מפגש ובילוי, במיוחד לאחר שבשנות ה-70, הוקם בו גן משחקים על ידי ועד קרית חיים. מאז, נבנה בו תיאטרון ומעטים שמשתמשים בשם "בית העם", נבנתה אנדרטה בה מתקיימים טקסי הזיכרון. לפני כשנה הסתיים שיפוץ שלם של המתחם, במהלכו שופצה האנדרטה. עוד לפני ימי הצובחוץ, בבית העם היו מתקיימות חגיגות יום העצמאות.
צילום באדיבות ועד קרית חיים
בית יד לבנים – אם גם אתם אמרתם לחברים בילדותכם, "ניפגש ליד התותח", כנראה שגם עבורכם, בית יד לבנים הוא אבן דרך נוסטלגית. המקום מנציח את בני הקריה שנפלו במערכות ישראל. לפני כשבועיים נחנך הבית במתכונתו המחודשת, יוזמתו של ראש העירייה הקודם יונה יהב, שהוציא את הפרויקט לפועל.
מגדל המים המקומי בקרית חיים הוקם בשנת 1933 כדי לספק מים לתושבי היישוב הצעיר. מגדל המים היה ממוקם ברחוב בן צבי והפך לאחד מסמלי הקריה. בשנת 1991 הוצא למגדל המים צו הריסה, בשל מצבו הרעוע והבלתי בטיחותי ובאוקטובר 1994 פוצץ מגדל המים ובמקומו נבנה דגם של המגדל וסביבו גן, שנקרא גן המגדל.
צילום באדיבות ועד קרית חיים