כשדמיון הופך למציאות

בשנת הלימודים שעברה, הרים ראש עיריית קרית מוצקין חיים צורי את הכפפה ואישר לפתוח גן אנתרופוסופי בעירו. כעת מחפשים ההורים, את הקריה שתקים בית ספר שיהווה המשך טבעי לשיטת החינוך

בחודש ספטמבר נפתח גן אנתרופוסופי בקרית מוצקין כחלק בלתי נפרד מהחינוך הציבורי, לאחר שראש העירייה חיים צורי, הסכים בשנה שעברה להקצות גן לטובת חינוך ולדורף. ההורים שיזמו את הקמת הגן, שוקדים בימים אלה על הקמת בית ספר ברוח החינוך האנתרופוסופי, שיהווה רצף חינוכי לגן חובה.
במעגל היוזמה שבוחן, חוקר ולומד את נושא הקמת בית הספר לוקחות חלק שלוש אמהות, מתוך שמונה הורים שמהווים את מעגל היוזמה, כפי שהן קוראות לצוות החשיבה שאחראי על קידום הרעיון של הקמת בית ספר ברוח הגישה האנתרופוסופית.

הגן האנתרופוסופי בקרית מוצקין
צילום: אפרת זוארץ

יעל כהן (38) מקרית ביאליק היא אמא לבת חמש ובן שלוש. הבכורה שלה לומדת בגן 'שחף' שנפתח השנה בקרית מוצקין. הדר פרפל (36) מקרית מוצקין היא אמא לשלושה ילדים, שהצעירה ביניהם לומדת בגן. מיטל אינטרשטיין (36) היא אמא לשלוש בנות, שבינתיים לא לומדות בחינוך האנתרופוסופי, אך היא החליטה להמשיך ולקחת חלק במעגל היוזמה, כדי שהבת הצעירה שלה תוכל להשתלב בגן בהמשך ואולי גם להמשיך לחינוך בבית ספר אנתרופוסופי.
שלושתן חדורות מטרה לעבר היעד הבא שלהן, הקמת בית ספר שיהווה רצף חינוכי לגן הקיים היום בקרית מוצקין, "הגן נפתח בהתרגשות גדולה והחזון שלנו נשאר אותו החזון", אומרת אינטרשטיין. "המשך של רצף חינוכי היא משמעות שילדי החובה יעלו לבית ספר וימשיכו בחינוך ולדורף, למען המטרה הזו צוות ההקמה ממשיך לחקור לעומק את הנושא".
מעגל היוזמה בוחן את האפשרויות לפתיחת בית ספר באחת מערי הקריות. ההורים יציגו את הנושא לרשויות המקומיות, לאחר שיקיימו ימי עיון, במהלכם יציגו את החינוך האנתרופוסופי. "כבר יש מתעניינים, אז נקיים יום הורים, אליו יוכלו המתעניינים יוכלו בקישור. אנחנו מתרגשים מהעובדה שיש התעניינות ומזמינים את כולם להירשם ולקחת גם חלק בקבוצה בפייסבוק, על מנת שיוכלו לקבל מידע. השאיפה היא שלילדי גן החובה של היום, יהיה בית נוסף להיכנס אליו בשנה הבאה, כשיעלו לכיתה א'", אומרת אינטרשטיין.

שותפות טובה במוצקין. כהן ופרפל
צילום: אפרת זוארץ

שלושתן מספרות על קשר חם ותומך עם עיריית קרית מוצקין ואגף החינוך, בכל הקשור להקמת הגן וכמובן גם היום, "השותפות שנוצרה עם הרשות במוצקין היא נדירה, השיחות עם אגף החינוך הן שיחות מלב אל לב, באנו במאבק והתקבלנו בחיבוק ואיתו רצנו קדימה. יש לנו שותפות מדהימה עם ראש העיר חיים צורי שאפשר להורים עוד ייחודיות של גן. זה הישג אדיר ומדהים שבקרית מוצקין אפשר לבחור חינוך ולדורף שהוא ציבורי ולא פרטי. ראש אגף החינוך מעורב בכל הנושא, נותנים לנו מענה לכל דבר. נחשוב יחד איך נוכל להמשיך את השותפות הזו. אני חושבת שבמוצקין רואים את הילד ונותנים לכל ייחודיות להתקיים, וזה דבר מקסים ובשאר הקריות יכולים רק ללמוד מזה".

חותרים לחשיפה. אינטרשטיין
צילום: יעל אתיקה

למרות השותפות הטובה עם אגף החינוך בקרית מוצקין, צוות החשיבה בודק אפשרויות נוספות. "אנחנו בוחנים את כלל האפשרויות שלנו, כרגע אנחנו נמצאים  בשלבי חקר כדי להבין איך  עושים זאת בדרך הטובה ביותר עבור הילדים שלנו", אומרת פרפל. "אנחנו בודקים גם אפשרות לבית ספר צומח ולמסלול אנתרופוסופי בבית ספר קיים".
הגן פועל כן חובה ולומדים בו 31 ילדים בגילאי ארבע וחמש, אך פעולת ההורים למען שיטת החינוך החלה עוד קודם. "צוות ההקמה פועל מיוני 2018, חשבנו שנצליח לפתוח את שנת הלימודים בספטמבר 2018, אך זה לא צלח", נזכרת אינטרשטיין, שקיוותה שבתה, שעלתה לכיתה א' השנה תוכל ללמוד כבר בשנה שעברה בבית הספר, "עם השותפות והחזון המשותף אני יושבת ומסתכלת על הגן ומתפעלת איך כל מה שדמיינו, קיים כאן. הצוות המדהים, כל פינה היא עם מהות. מחשבה שנוצרה בידיים מתוך חיבור גדול לגן הזה, וזה לראות קסם קורה אל מול העיניים. אני ממשיכה ליזום, כי מבחינתי הקטנה שהיא בת שלוש תצטרף לגן. אני עושה את זה מתוך היותי אימא והייתי רוצה שהבנות שלי יקבלו את החינוך הטוב שאני מאמינה בו. כל עוד יש לי יכולת להשפיע אמשיך לעשות מתוך אמונה שתהיה גם אפשרות כזו לבחור מתוך האפשרויות הקיימות בקריות. יש אלטרנטיבה לחינוך הציבורי".

לכל הורה יש יכולת להשפיע על חינוך ילדיו. הגן האנתרופוסופי
צילום: אפרת זוארץ

לדברי פרפל, היא לא חינכה את ילדיה על ברכי שיטת ולדורף, היא החלה לחקור את השיטה רק בשנת 2017. "למדתי את הגישה האנתרופוסופית, ראיתי בתי ספר וגן של ולדורף וראיתי איך זה קורה, הלכה למעשה יום יום,. קרובים לטבע וטיולים וזה תאם לערכים שלי. נסחפתי אחרי החינוך האנתרופוסופי ועם הזמן החלטתי ללמוד מבוא לאנתרופוסופיה כדי להתפתח בתחום וזה עוזר גם בתא המשפחתי הפרטי". לדבריה, נחשפה לחינוך הזה דרך חברה, ואף שקלה יחד עם בן זוגה לעזוב את הקריות לטובת מגורים, במקום בו יוכלו הילדים להתחנך לפי ערכי החינוך האנתרופוסופי, "נחשפתי ליוזמה והצטרפתי למעגל והיום הבת שלי נמצאת בגן הזה. באופן אישי אני רוצה שתהיה המשכיות עוד השנה לכיתה א', ונמשיך בכל הכוח כדי שזה ימשיך, אנו רוצים שהעניין ייחשף, כדי שעוד הורים יתעניינו ויירשמו".
צוות היוזמה כבר בא במגעים עם חלק מהרשויות המקומיות בקריות, אך כרגע הן מתמקדות בהעלאת המודעות. "חשוב לשים את הספוט של כל הקריות, לעורר את תושבי קרית אתא, תושבי קרית ים ולפי זה להחליט. כל הורה שבאינטואיציה שלו החינוך הזה מדבר אליו, שיתעניין ויחקור. לכל הורה יש יכולת משמעותית להשפיע על החיים של הילדים, לקום, ליזום ולעשות מעשה", אומרת אינטרשטיין.

הורים המעוניינים להצטרף ליוזמה או לקבל פרטים, לחצו כאן.


אודות בת-אל הרמן

אולי יעניין אותך גם?

מימוש זכויות אי ספיקת כליות

מידע על מימוש זכויות והחזרי מס לחולים באי ספיקת כליות

בשנים האחרונות יותר ויותר חולים מאובחנים כסובלים ממחלות כליות שונות ובהם גם אי ספיקת כליות, …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *