תאונות עבודה בישראל הפכו למכת מדינה, בהתאם לדיווחים אנחנו מדברים על עלייה בשנים האחרונות ועם עשרות אלפי מקרים אולם הנתונים מתייחסים רק למקרים בהם דווחו התאונות. מרבית הנפגעים אינם מודעים לזכויות שלהם ולכן בחרנו לספק לכם את המידע שיעזור לכם לממש זכויות רפואיות כנפגעי עבודה.
תאונות עבודה בישראל
קשה להעריך את ההיקף האמיתי של תאונות עבודה בישראל, זאת בשל פערי מידע, דיווחים חסרים וגם בשל העובדה של אי אכיפת חובת דיווח. המספרים כנראה גבוהים בהרבה, אנו יכולים להסתמך רק על מקרים שבהם עובדים מגיעים לשם קבלת טיפול רפואי או מקרים שבהם עובדים נספים כתוצאה מתאונת העבודה אך ניתן לדבר על עשרות אלפי תאונות עבודה בכל שנה. בהתאם לנתוני הממשלה נספו בשנת 2018 70 עובדים בתאונות עבודה, בשנת 2019 84 עובדים ובשנת 2020 58 עובדים, כאשר 57% מכלל התאונות הקטלניות בשנת 2020 התרחשו כתוצאה מנפילה מגובה. המוסד לביטוח לאומי משלם לנפגע עבודה שנעדרו למעלה מיומיים דמי פגיעה עד לתקופה של 91 יום. בכל שנה מספר העובדים שנפגעו במהלך עבודתם וזכו לתשלום מהביטוח הלאומי עומד על עשרות אלפים, חלקם נפגעו בדרך לעבודה וחלקם נפגעו במקום העבודה.
ביטוח לאומי נפגעי עבודה
מקרים רבים של נפגעי עבודה אינם מודעים לזכויות שלהם, זאת בשל אי דיווח על התאונה או ניסיון של מעסיקים להסתיר את תאונות העבודה בעסקים שלהם. ביטוח לאומי נפגע עבודה הוקם מתוך מטרה לסייע בפיצוי של עובדים שנפגעו במסגרת עבודתם ואינם יכולים להשתכר בשל הפגיעה. המוסד לביטוח לאומי משלם דמי פגיעה לעובדים אלה לתקופת אי כשירות של עד שלושה חודשים. במקרה שהעובד עדיין אינו כשיר ומסוגל לשוב לעבודתו הוא זכאי לתבוע קצבת נכות מעבודה או מענק בהתאם להחלטת הועדה הרפואית שתדון בתביעתו. במסגרת זכויות נפגעי עבודה זכאי העובד ליהנות מטיפולים רפואיים בחינם בשל הפגיעה שנגרמה לו.
מה הקריטריונים שקבע המוסד לביטוח לאומי עבור נפגע בעבודה?
בחוק הביטוח הלאומי נקבעו הקריטריונים שלפיהם תוכלו ליהנות מזכויות נפגע עבודה והם: מחלה שנגרמה עקב עיסוק במקצוע, תאונת עבודה, תאונה שהתרחשה בדרכו של העובד למקום העבודה או בעת חזרתו ממקום העבודה, תאונה במהלכה ניסה העובד למנוע נזק לרכוש או לאדם במקום העבודה ונפגע כתוצאה מכך, תאונה בזמן הפסקת עבודה, תקיפה לרבות תקיפה מינית שהתרחשה בעת השהות בעבודה.
תו נכה ביטוח לאומי
תביעה למימוש דמי פגיעה כתוצאה מתאונת עבודה תוגש למוסד לביטוח לאומי, במסגרת הגשת התביעה תדרשו לצרף מסמכים המתעדים את הפגיעה ואת הנזק שנגרם וכמובן מסמכים רפואיים שמעידים על מגבלות תפקודיות או אי כשירות מעבודה. עם קבלת הטפסים יבחן ביטוח לאומי את התביעה ויקבע מהי הפגיעה האמיתית שנגרמה לעומד ומה הנזק הצפוי ממנה, במידה ויאשר כי מדובר בפגיעה בעבודה תהנו מזכויות נפגעי עבודה וישולמו לכם דמי פגיעה לתקופה של עד 91 ימים מיום התאונה. הפיצוי או הקצבה שתינתן לעובד בגין התביעה תלויה בשכר הממוצע לו זכה במשך שלושת החודשים הקודמים לרגע התרחשות הפגיעה. עם תום 91 הימים בהם שולמו דמי הפגיעה תוכלו להגיש תביעה לנכות ואף לקבלת תו נכה ביטוח לאומי בהסתמך על הפגיעה ודרגת אי הכשירות שלכם. המומחים שלנו בוולך, מימוש ומיצוי זכויות רפואיות, ישמחו לסייע לכם בכל הדרוש בהגשת תביעה לביטוח לאומי בגין פגיעה בעבודה מתוך רצון להוביל למימוש מלא של הזכויות המגיעות לכם כתוצאה מפגיעתכם בעבודה וממצבכם הרפואי.