במכבי חיפה ישנה דריכות לפני משחק הדרבי החיפאי במסגרת המחזור השני בליגת העל בכדורגל. מרקו בלבול ינסה לשבור שני מחסומים שעדיין לא נשברו מזה שנים. האחד: ניצחון במשחק הדרבי לראשונה מזה שלוש שנים וחצי. 1343 ימים שהאוהדים הירוקים לא ראו ניצחון בדרבי וכמובן שעבורם הניצחון חשוב כמו אוויר לנשימה כי רוצים להחזיר את ההגמוניה הירוקה לעיר.
המחסום השני הוא להשיג ניצחון שני רצוף מפתיחת הליגה, דבר שלא קרה כבר תשע שנים, למעשה הפעם האחרונה שזה קרה היה בזמן האליפות האחרונה .
המאמן מרקו בלבול עדיין לא החליט האם יפתח במערך של שלושה בלמים, או שיחזור לקו של שני בלמים ויפנה מקום לקשר נוסף. על פי התרגולים מתלבט המאמן במספר עמדות. בעמדת המגן הימני מתחרים ארנסט מאבוקה ורז מאיר , כאשר בצד השמאלי סאן מנחם יעדר ככל הנראה בגלל פציעה, רז מאיר ואודו אוטין יתחרו על המקום הנוסף. במידה ובלבול יפחליט לפתוח עם שלושה בלמים יאיישו את עמדת המגינים, ארנסט מאבוקה ורז מאיר. בקו של ארבעה בהגנה יחליט מרקו בלבול האם להעלות את אוטין ואת מאיר שיותר שומרים בהגנה מאשר ארנסט מאבוקה שהוא התקפי יותר.
במערך גם ישפיע על ההחלטה של בלבול האם להעלות את הרכש ההולנדי צ'רון שרי שהצטיין במשחק הקודם או שהוא ימתין להזדמנות מהספסל.
ההרכב המשוער: גיא חיימוב,ארנסט מאבוקה/רז מאיר, עופרי ארד,אעיד חבשי, רז מאיר/אודו אוטין,נטע לביא,יובל אשכנזי,דולב חזיזב,צ'רון שרי,ירדן שועה/מוחמד עוואד, ניקיטה רוקאביצה.