החורף היא עונת המרקים והיא כבר החלה. זה בדיוק הזמן לחדש את מלאי המתכונים למרק עשיר בירקות, שיחמם את הימים הקרים. והשבוע, קבלו מתכון למרק פטריות כפרי לשבת חורפית.
צילום: עצמי
מרק פטריות כפרי
מתכון ל- 6 מנות
1 בצל גדול חתוך קוביות
2 גזר מקולף חתוך קוביות
2 ענפים סלרי חתוך לקוביות
10 פטריות שמפיניון חצויות
10 פטריות פורטובלה חצויות
4 פטריות שיטאקי יבשות
1 תפו"א גדול מקולף חתוך קוביות
1/2 כוס גריסי פנינה
1/2כוס שמיר קצוץ
מלח
פלפל גרוס
3 כפות שמן קנולה
אופן הכנה:
את פטריות השיטאקי משרים בשלוש כוסות מים רותחים למשך כחצי שעה. שומרים את המים וקוצצים את הפטריות, מחממים סיר, מוסיפים שמן וכשהוא מתחמם מוסיפים את קוביות הבצל, עד שהופך לזהוב, אז מוסיפים קוביות גזר ומערבבים קלות. אחרי כשתי דקות מוסיפים סלרי ואת כל סוגי הפטריות. אחרי שתי דקות נוספות מוסיפים מים קרים מהברז ואת מי הפטריות ומביאים לרתיחה עד שהגזר רך.
מוסיפים את הגריסים וממשיכים את הבישול כרבע שעה ואז מוסיפים את תפוחי האדמה חתוכים לקוביות, כשהם מתרככים, מוסיפים שמיר. מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם וכשהמרק מוכן, מגישים.
לפרטים על ארוחת השף הטבעונית של השף דניאל כץ לחצו