הגשם קצת מתעתע אבל הטמפרטורות צנחו וגרמו לנו להבין, שחד משמעית החורף כאן, וגם אם לא יורד הרבה גשם, הקור חודר לעצמות. זה בדיוק הזמן לתת לכם מתכון למרק שיחמם לכם את הימים הקרים.
מרק קרם ארטישוק ירושלמי
מרק שמתחיל את החורף, מרק עם טעם אופייני מדהים, שבאופן אישי אני מאוד אוהב לעשות סמיך וחלבי, אבל אפשר להחליף את השמנת המתוקה עם שמנת סויה לבישול.
צילום: עצמי
חומרים לשש מנות:
100 גרם חמאה
2 בצל חתוך לשמונה
ענף אחד של סלרי
500 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף
2 תפו"א חתוך גס
כוס שמנת מתוקה 38%
מלח, פלפל גרוס, אגוז מוסקט
אופן הכנה:
בסיר ממיסים חמאה, וכשהיא רותחת מוסיפים בצל, עד שמזהיב ומוסיפים סלרי. אחרי שתי דקות מוסיפים ארטישוק ירושלמי וממלאים כשני ליטרים של מים. מביאים לרתיחה ומוסיפים תפו"א. אחרי כ- 20 דקות נועצים מזלג לבדוק אם התפו"א מוכן.
טוחנים את המרק בבלנדר למרק חלק, מחזירים אל האש ומוסיפים את השמנת, מלח ופלפל ומגרדים אגוז מוסקט.
מומלץ לאכול עם קרוטונים, שיהיה בתיאבון.
השף דניאל כץ מארח בביתו לארוחות מיוחדות, לפרטים לחצו כאן.