צילום: סיון וייס
השבוע נעבור למשהו מלוח. אני יודעת שרובכם חושבים שאפיה היא רק לדברים מתוקים, אבל היום, כשהילדים הגיעו לחוג אפיה, החלטתי שאלמד אותם לאפות משהו מלוח, וכך גם תהיה להם ארוחת ערב לדרך.
מאפינס פיצה קליל פשוט וטעים, שיכול להתאים גם לשבת בבוקר.
חומרים ל-10 יחידות
2 ביצים
50 גרם גבינה צהובה מגורדת
1/3 כוס תירס
8 עגבניות שרי חתוכות
2 כפות קטשופ או רוטב לפיצה מוכן של אסם.
1/2 כוס חלב
3/4 כוס קמח וכף אבקת אפיה
מלח, פלפל על פי הטעם
צילום: עצמי
אופן ההכנה:
מערבבים את עגבניות השרי והתירס, מוסיפים ביצים, חלב ורוטב פיצה ומערבבים טוב. מוסיפים את החומרים היבשים – קמח, אבקת אפיה, מלח ופלפל ובסוף גבינה צהובה. מעבירים הכל לתבניות מאפינס ואופים בערך 15 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
בתאבון!