מתכון לעוגת קפה, שוקולד וקוקוס

סוף סוף משהו טעים לשבת וסוף שבוע והפעם בא לי משהו פשוט וקליל, משהו בחוש שתמיד מצליח, שיהיה מעולה עם הקפה הראשון של שבת בבוקר. 

צילום: סיון וייס

עוגת קפה, שוקולד וקוקוס

150 גרם סוכר חום כהה
125 גרם שמן
2 ביצים
1 חלבון
100 גרם קמח
אבקת אפיה
1/2 כפית נס קפה
75 גרם קוקוס (לטחון אותו)
50 גרם שוקולד מריר קצוץ

50 גרם שוקולד מומס
1 כפית נס קפה אבקה
60 מיל' חלב

יאמי. קפה, שוקולד וקוקוס
צילום: עצמי

אופן הכנה :
טורפים ביחד את הסוכר, הביצים והשמן, מוסיפים את החומרים היבשים – קמח, אבקת אפיה, קוקוס וקפה,
מערבבים הכל ביחד ומוסיפים את השוקולד הקצוץ. מוציאים מהתערובת הנ"ל כוס לקערה נפרדת
ואת שאר הבלילה מעבירים לתבנית אינגליש קייק.
בקערה אחרת ממיסים את השוקולד מריר עם נס קפה וחלב עד שמתקבלת תערובת דלילה, ומערבבים אותה עם הכוס שהוצאנו מהתערובת הגדולה.
את התערובת הנ"ל (הקטנה) מוזגים לבלילה שנמצאת בתבנית ויוצרים עם קיסם צורות של שיש. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, ל-30 דקות. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

שתהיה שבת מלאה בקפה ושוקולד.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

החיים נמשכים / בקי מעוז

בקי מעוז (צילום: דורון גולן) שחור ולבן חלומות של בני האדם נרקמים בשנתנו, או לפחות …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *